Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Járműmérnöknek megéri tanulni...

Járműmérnöknek megéri tanulni manapság?

Figyelt kérdés
Már régóta keresgélek, de smmilyen konkrétumot nem találtam a tanulmányok utáni lehetőségre. Mennyire számít ez hiányszakmának manapság? Esetleg Profession.hu-n hogyan keressek ereményesen az ilyesfajta munkákra?

2018. aug. 29. 16:28
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

A felvi.hu-n nézelődj!

Amúgy megérni megéri, de inkább a gépész, vagy a villamos a nyerő!

[link]

Manapság kevesen végeznek ilyet.

Inkább az végez ilyet, aki pilótának készül.

2018. aug. 29. 17:16
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom melyik város, vagy milyen munkahely a cél, de pl. a győri audinak a gépészmérnökök / járműmérnökök és kisebb részben a villamosmérnökök a célcsoportja.
2018. aug. 29. 18:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Bocs, összekevertem a közlekedésmérnökkel.

Sokan végeznek ilyet hasonló a gépészhez.

Megéri!

2018. aug. 30. 10:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem hiányszakma úgy magában, hiszen az ilyen állásokra gépész vagy villamos vagy közlekedés vagy mechatronikai mérnököket is felvesznek - persze állástól függően. A lényeg úgy is az, hogy érts az adott területhez. Ismerni kell a motorokat, hajtásvezérlést/szabályozást, elektrotechnikát, elektronikát, logikai vezérlőket. Ezeket meg mind tanulja (többé kevésbé). A járműsök előnye lehet talán, hogy jobban ismerik az alkatrészeket, de ez nem akkora előny úgy általában, max ha repülő vagy hajótervező mérnöknek állsz.

De nézelődj jobinfo.hu-n, profession.hu-n, stb honlapokon!

2018. aug. 30. 12:05
 5/5 anonim ***** válasza:
76%

Én gépészként vettem részt egy járműépítő mérnökversenyen. Egy tanár segített néha, ő csak járműmérnökökkel foglalkozik. Egyszer dumáltunk vele (a három fős csapatom), ahol megjegyezte, hogy nagyon jól döntöttünk, hogy gépésznek tanulunk. Azt mondta, hogy sokkal széleskörűbb tudásunk lesz így. Itt volt az élő példa, mi össze tudtunk rakni egy járművet, hiszen az is csak egy gép. Azt is hozzátette, hogy egy járműmérnök nehezebben fog munkához jutni, hiszen ő tényleg csak ahhoz ért, márpedig a gyáraknak csak egy kis szelete az autóipar.

A legtöbb autóipari cégnél egyébként nem is igazán nézik, hogy jármű- vagy gépészmérnök vagy, hiszen akkora munkaerőhiány van, hogy úgyis felvesznek.

Ettől eltekintve, ha neked minden álmod az autóipar és téged csak és kizárólag ez érdekel, akkor vágj bele.

2018. aug. 30. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!