Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakirány válasszak? 17/F

Amlator12 kérdése:

Milyen szakirány válasszak? 17/F

Figyelt kérdés

Biosz-kémia irányba. Gyógyszerészetire gondoltam, de az nagyon meghátráltatott,mikor láttam hogy fizika is kell hozzá,és abbol nagyon ramaty vagyok:(.

Segítenétek esetleg, hogy még milyen szakirány van ezekkel a tagozatokkal kapcsolatban? Köszönöm a válaszokat!

2018. aug. 27. 09:50
 1/3 anonim ***** válasza:
A felvételihez nem kell a fizika de persze ott meg fog jelenni. Ha tényleg ez az álmod akkor ezert ne add fel mert van egy nem tetsző tárgyad több is lesz biztos ami nehezebb. Biosz kemiaval lehet meg ugye az orvosi allatorvosi de oda is szukseges a fizika biológus biomernoki es persze a biosz kemia tanar elelmiszermérnok. Az a baj hogy ez a ket targy harmadiknak vonza majd a fizikat.
2018. aug. 27. 10:12
 2/3 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

Én úgy gondolom, hogy ha nagyon szeretnél gyógyszerésznek tanulni, akkor ne tántorítsanak el az ilyen dolgok, ha megvan az akarat és az igyekezet, sikerülni fog elérni a célt :).

Először is, érettségiből két emelt szintűt kell tenned, hogy felvételizni tudj gyógyszerésznek. Ebből az egyiknek biológia emeltnek kell lenni, a másik lehet kémia VAGY fizika. Te döntöd el. Később az egyetemen szükség lesz fizika tudásra, de ott is lesz belőle tanórád, szóval lehet ott is pótolni a hiányt, nem kell előre izgulni ilyeneken :). Én SZTE-ÁOK-ra járok és nekem sem volt a fizika a szívem csücske, sőt a kémia bizonyos részeit sem szerettem annyira, de szorgalommal és elhatározással meg lehet tanulni az egyetemen is a fizika és kémia (úgyszólván az alapozó tárgyak) nem kedvelt részeit is.

Ha esetleg továbbra is úgy gondolnád, hogy mással próbálkoznál meg akkor írok egy pár szakirányt:

Tanár, Biológus, Vegyész, Általános orvos, Fogorvos, Állatorvos, Biomérnök, Kutatni is elmehetsz egyetemi végzettséggel, plusz még ide lehetne egy csomó alapszakot sorolni, ahova bármilyen tárggyal felvesznek.

Remélem tudtam segíteni.

2018. aug. 27. 18:50
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a pozitív kommenteket! sokat segítettetek!
2018. aug. 27. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!