Milyen szakirány válasszak? 17/F
Biosz-kémia irányba. Gyógyszerészetire gondoltam, de az nagyon meghátráltatott,mikor láttam hogy fizika is kell hozzá,és abbol nagyon ramaty vagyok:(.
Segítenétek esetleg, hogy még milyen szakirány van ezekkel a tagozatokkal kapcsolatban? Köszönöm a válaszokat!
Kedves kérdező,
Én úgy gondolom, hogy ha nagyon szeretnél gyógyszerésznek tanulni, akkor ne tántorítsanak el az ilyen dolgok, ha megvan az akarat és az igyekezet, sikerülni fog elérni a célt :).
Először is, érettségiből két emelt szintűt kell tenned, hogy felvételizni tudj gyógyszerésznek. Ebből az egyiknek biológia emeltnek kell lenni, a másik lehet kémia VAGY fizika. Te döntöd el. Később az egyetemen szükség lesz fizika tudásra, de ott is lesz belőle tanórád, szóval lehet ott is pótolni a hiányt, nem kell előre izgulni ilyeneken :). Én SZTE-ÁOK-ra járok és nekem sem volt a fizika a szívem csücske, sőt a kémia bizonyos részeit sem szerettem annyira, de szorgalommal és elhatározással meg lehet tanulni az egyetemen is a fizika és kémia (úgyszólván az alapozó tárgyak) nem kedvelt részeit is.
Ha esetleg továbbra is úgy gondolnád, hogy mással próbálkoznál meg akkor írok egy pár szakirányt:
Tanár, Biológus, Vegyész, Általános orvos, Fogorvos, Állatorvos, Biomérnök, Kutatni is elmehetsz egyetemi végzettséggel, plusz még ide lehetne egy csomó alapszakot sorolni, ahova bármilyen tárggyal felvesznek.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!