Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » ELTE földtudományi alapszakon...

ELTE földtudományi alapszakon mennyire esélyes bekerülni a preferált szakirányra?

Figyelt kérdés

Erre a szakra jelentkeztem, kimondottan a térképészet-geoinformatika szakirány miatt. (A későbbiekben majd térinformatikával szeretnék foglalkozni.) Ahogy néztem egy friss (2017-es) tantervi hálót, ott úgy láttam, hogy szakiránytól függően második-harmadik félévben jönnek be a specifikus tárgyak. Viszont arról nem találtam pontosabb információt, hogy hogyan is zajlik a szakirányválasztás.

Tanulmányi átlag alapján "rangsorolnak"? Ha igen, minden tárgyat figyelembe vesznek, vagy csak bizonyosakat? Illetve gondolom, az sem mindegy, melyik szakirányra szeretne menni az ember... A térképészet-geoinformatikával kapcsolatban mik a tapasztalatok, mennyire nehéz rá bekerülni?

2018. jún. 20. 13:23
 1/5 anonim ***** válasza:
16%
Nehéz.
2018. jún. 20. 13:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Én csillagász szakirányon vagyok szv a térképészettel kapcsolatban nem tudok konkrétan segíteni.

Viszont a szakirányválasztásnál mindenki oda kerül be ahova jelentkezik. Nem is értem miért kell 2. meg 3. helyre is beírni szakirányt. Mindenki bekerül az elsőként megjelölt szakirányra, no para.

2018. jún. 29. 23:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Huh, megnyugtató ezt olvasni; köszi.
2018. jún. 30. 13:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Megerősítem, mindenki oda kerül, ahova szeretne. Sőt, ha netán később meggondolnád magad, akkor át is lehet iratkozni másik szakirányra nagyon könnyen.
2018. aug. 20. 19:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Főleg, hogy elég sok az átfedés bizonyos szakirányok között (pl csillagász-geofiz-meteo) így elég sok tárgyat eltud fogadtatni az átjelentkező.
2018. aug. 21. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!