Tanfolyamon egyedül vagyok nem roma. Ti hogyan viselkednétek?
Szerintem legyél kedves velük, próbálj meg beszélgetést kezdeményezni általános dolgokról vagy a tanfolyammal kapcsolatban. Ne ülj külön, ne mutasd, hogy kellemetlenül érzed magad a társaságukban.
Amit leírsz abból számomra az látszik, hogy hiába próbálod bemagyarázni saját magadnak is, hogy nem vagy elzárkózó és különcködő, mégis ellenérzéseid vannak velük szemben ("EZEK (!) nem veszik komolyan" , "nem hiszem, hogy ezt csinálják majd"). Nyilván mindenki érzi, ha valaki így áll hozzá, és nem tesz túl jó benyomást rá.
A másik tippem, hogy figyeld meg h másként állnak-e hozzád az oktatók. Ha úgy érzed kivételeznek veled a bőrszíned miatt, kérd meg őket rá, hogy próbáljanak egyenlően bánni mindenkivel, mert ez is lehet feszültség tárgya.
#1. Én aztán még 2018 Magyarországában is merem vállalni, hogy "libsi" vagyok és utálom a rasszizmust, faji, szexuális, vagy nemi hovatartozás alapján való megkülönböztetést... De a diplomás szociális munkások és közigazgatási szakemberek, önkormányzati dolgozók szinte mindig enyhén megkülönböztetik a romákat.
Egész egyszerűen a tapasztalataik 99% alapján, azzal a réteggel akikkel dolgoznak nem lehet úgy kommunikálni, ahogyan Te magyarként azt el tudod képzelni.
Nagyon nehéz megtalálni velük a közös hangot és a helyzetükbe helyezkedni, mert gyökeresen más a gondolkodásuk.
Nekem sem szimpatikus amit mondok, de minden jel erre utal, felesleges küzdenem ezen meggyőződésem ellen, amit a tapasztalatok szűltek.
Hogy ez a dolog faji, kultúrális, vagy más okból fakad, az meg egy nagyon nagyon nehéz kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!