Közöttetek van olyan aki magántanuló otthon? Ha igen, miért váltottatok?
Én ugyan még nem vagyok magántanuló, de az leszek szeptembertől. Azért leszek az (vagyis tulajdonképpen már a jogviszonyom megvan, csak nem kezdődött el a tanév), mert külföldre költözünk és gimnazistaként már nem túl sok lehetőségem lett volna máshogy csinálni a dolgokat. Mivel nem beszélem még az ország nyelvét, nem tudok ott beiratkozni egy kinti, normál iskolába az évfolyamomnak megfelelően. Maximum előkészítőre kéne még járnom 2 évig, akkor meg már 21 lennék, mire leérettségizem, azt meg nem akarom. Vannak nemzetközi iskolák, de azok nagyon nagyon drágák, arra nincs is pénzünk. Én döntöttem úgy, hogy magántanuló leszek és a szüleim elfogadták, támogattak benne.
Tudomásom szerint az a magántanuló dolga, hogy hogy tanul: teljesen egyedül, pár tantárgyból hív tanárt vagy esetleg (majdnem) mindenből van magántanára, mondjuk az utóbbi elég drága megoldás. Szerintem nem kell mindenből magántanár, elég csak azokból a tárgyakból, amik nehezen mennek.
Mindennek vannak előnyei, hátrányai, ez a tanulótól is függ, hogy neki melyik válik be jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!