Nem mehetek egyetemre?
Sziasztok,
Az lenne a nagykérdésem, hogyha én szakközép/szakgimnáziumba jártam, ahol csak 9-10.ben tanultam természettudományos tárgyakat (kémia/biosz/föci/fizika) akkor nem mehetek egyetemre?
Mert most fogok majd érettségizni, és kiakartam számolni felvi.hu-n hogy kb milyen pontjaim várhatóak...stb.
És ott van egy rublika hogy utolsó/utolsó elötti évben tanult term.tágyra mulyen jegyet kaptam. De nekem ugye ilyen nincs mert nem tanultam abban a 2 évben ilyet.
Ilyenkor mi van?
U.i. Nem tudom mennyit számít, de a Bölcsésztanszék, keleti nyelv és kultúra szakára akartam volna jelentkezni.
Én például a fizikát vittem tovább, amit utoljára 11.ben tanultam, az azt megelőző év pedig ugye a 10. Amikor töltöttem fel a bizonyítványt akkor nem csak a 12. és 11.es bizit kellett feltöltenem hanem a 10.est is mert az utolsó előtti év amikor tanultam a fizikát az a 10.es bizimben volt benne . Szóval a te esetedben akkor mind a 4 év bizonyítványát fel kell majd töltened. Sima gimiben a kémiát és ha jól emlékszem akkor a földrajzot is csak első 2 évben tanulják és azt a jegyet is lehet vinni.
Tehát az utolsó és utolsó előtti év arra vonatkozik, amikor azt tanultad.
Sok sikert majd a felvételidhez :)
Köszönöm szépen az értelmes válaszokat,nagyon sokat segítettetek,
ment a zöld kéz mindenkinek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!