Felvettek egyetemre, de nem szeretném elkezdeni, mi teendő?
Igazából nem most szeretném elkezdeni, hanem egy év múlva, de fizikailag nem lehet passzív félévvel kezdeni a dolgot, így nincs is értelme. Most kicsit meg vagyok ijedve, mert ugyanazon az egyetemen jelentkeztem egy másik szakra, és a meglévő Neptun kódomat rendelte hozzá.
Ugye ha nem megyek el beiratkozni, akkor magától kizár, ledob a rendszer erről a szakról?
Ha nem mész el beiratkozni akkor nem kerülsz jogviszonyba az egyetemmel(kvázi ugyan az mintha nem is jelentkeztél volna)--> semmi következménye nincs.
Ha egy év múlva akarod megkezdeni az egyetemet, akkor vagy újra kell felvételizned jövőre, vagy(egyetemre válogatja, hogy lehet-e) be kell iratkozni, és passziváltatni kell az első két félévet.(nálunk a SZE-n pl. lehet, de tudom, hogy sok más egyetemen nem lehet passzív félévvel kezdeni).
Neptun kódot, pedig ha jól tudom nem kapsz újat, ha már egyszer valahol kaptál, akkor azt kapod újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!