Kínai szakot el lehet így végezni normálisan vagy sem?
Figyelt kérdés
Kínai nappalin (ELTE) és mellette anglisztika levelezőn. Tudom, hogy fel lehetne venni minort, viszont most anglisztika szakos vagyok egy másik egyetemen és igazából nem szívesen hagynám ott, mert szeretem és már nincs is sok vissza (még egy év). Emiatt arra gondoltam, hogy átmennék levelezőre és mellette csinálnám a kínait nappalin. Igaz, csak egy év átfedés lenne így, de szerintem még az is számíthat. Viszont nem tudom, hogy a kínai mennyire veszi igénybe az embert, ha "normálisan" szeretném és nem csak az a cél, hogy valahogyan átbukdácsoljak rajta és megszerezzem a "papírt". Inkább az angol után kezdjem el vagy így is teljesíthető?2018. júl. 17. 20:20
1/1 anonim válasza:
A kínai szak nem az a tipikus "majd tanulok a vizsgákra, amúgy meg lógatom a lábam" szak. Minden megtanult karakterből legalább két sort kell írni nagyalapú füzetben,ami elég időigényes tud lenni, főleg egy kezdő tanuló számára. Az első félévben szinte minden órán szódolgozat van(mikor én jártam oda, erre csak ötöst és egyest lehetett kapni), de a második félévben is legalább hetente egy szódolgozat.Emellett ugye nyelvtan, kiejtés stb. Folyamatos tanulást igényel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!