Ha orvosira megyek 32 évesen az mennyibe kerül? évente kell fizetni?
Figyelt kérdés
2010. jún. 18. 16:46
1/10 anonim válasza:
Félévente egy millió forint a képzés díja. De van részletfizetési lehetőség. Legalább fél évente kell fizetni.
2/10 anonim válasza:
szemeszterenként kell fizetni, vagyis félévente.. iskolától függ az összeg 800-1200000 ft.. szóval nem kevés és még tanulni is kell rengeteget és olyat is hallottam, hogy ha egy bizonyos vizsga nem sikerül, nem veheted fel a kövi félév tantárgyait..
5 év + szakosodás, gyakornoki évek.. sokáig tart.. :/
fizetősön is magas a ponthatár, oda is kell nyelvvizsga, emelt érettségi...
3/10 anonim válasza:
Hát, 700ezer-1millió tényleg... de benne van a felvételi tájékoztatóban. Viszont a fizetősöket halálra szívatják, hogy tovább járjanak és fizessenek. És a legvégén szeretik teljesen kibuktatni az embereket, hogy ne legyen konkurencia. Amúgy megkérdezhetem, honnan jött, hogy ilyen idősen kezdd el? Csak mert mire használható képesítésed lesz ugye...
4/10 anonim válasza:
Van már ingyenes diplomád? Mert az elsőt fizetik. Ha már van akkor a fentebb írtak, azaz fizetsz.
5/10 anonim válasza:
Azért az nem igaz, hogy magas a ponthatár fizetősön, éppen azért alacsonyabb, mert nagyon kevés ember tudja kifizetni azt a pénzt, és ők nem biztos, hogy az eszükről híresek. Egyébként az első diploma ingyenes, ha felesznek államira, orvosin 6+1 évet fizetnek.
6/10 A kérdező kommentje:
17:06-os! mért lennék idős? most nőtt be a fejem lágya.,és úgy alakult ,hogy most tanulhatok.Nincs még diplomám ,akkor ingyenes?
2010. jún. 18. 22:00
7/10 anonim válasza:
17:06os vagyok. Nem sértésnek szántam, csak azért a legtöbben 18-20évesen kezdik, és így is rámegy a fél életük, mire végeznek. :S Te dolgod, én nem lebeszélni akarlak, csak megemlítettem ezt is.
8/10 anonim válasza:
Ha még nincs diplomád, akkor a képzés maga ingyenes, de például a könyvek sokba kerülnek.
Egyébként tanulni nem késő. Benedek István sem 18 évesen kezdte az orvosit.
9/10 anonim válasza:
Csak akkor ingyenes, ha eléred az ehhez szükséges pontszámot, tehát nem automatikusan, akkor se, ha elvileg jár. Alacsonyabb, de még így is magas pontszámmal fizetősre vesznek fel. (De mire végzel a szakvizsgával ugye, minimum 40 leszel, és közben nemigen élsz rá élni, családról gondoskodni.)
10/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.
2010. jún. 19. 17:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!