Fizika vagy földtudományi szakra menjek ha csillagász akarok lenni?
Figyelt kérdés
Sajnos nem vagyok egy fizika zseni (4-es vagyok)... 9.ben szörnyű fizika tanárunk volt és így nem sok minden maradt meg, de talán jövőre lesz tanárváltás. Matek jól megyeget a kémia és az infó meg nagyon jól! Az lenne a lényeg hogy melyik szak jobb ha csillagász szeretnék lenni illetve egy gyengébb fizika alappal melyiket lenne érdemes választani? Gondolok itt arra, hogy gyengébb fizika alappal inkább jobban megtanítanák a fizikát fizika szakon vagy kibuknék onnan, vagy inkább menjek földtudományira és ott jobban feltudnék zárkózni? Még az is érdekelne ha esetleg még sem csillagász szeretnék lenni (esetleg valamilyen okból meggondolnám magam) akkor földtudományiról vagy fizikáról lehetne olyat tanulni amiből meg lehetne élni, illetve milyen faktot lenne érdemed választanom?2018. júl. 16. 17:04
1/4 anonim válasza:
Fizikát ajánlhatom, úgy hiszem jobban megéri, hogyha majd csillagász fele szeretnél tovább menni.
2/4 anonim válasza:
Ha csillagász szeretnél lenni, akkor főleg a matekot kell nagyon megtanulnod. A "megyeget" az nem lesz elég.
Az egyetemi fizika ugyanis főleg matekból áll, méghozzá elég kemény szinteken.
Persze kérdés, hogy mit értesz csillagász alatt, én főleg az asztrofizikára gondoltam. De ha "csak" a Naprendszeren belüli bolygókutató lennél inkább, akkor talán földtudomány szak a jobb.
3/4 A kérdező kommentje:
A jól megyeget alatt azt értettem, hogy mindent értek, stabil a tudásom, de mondjuk ha már versenyre kellene mennem vagy ilyesmik akkor ott már problémákba ütköznék.
2018. júl. 16. 17:33
4/4 anonim válasza:
Naprendszeren belül földtudomány, azon kívül fizika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!