Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ezek a tanár ennyire hülyék? :D

Ezek a tanár ennyire hülyék? :D

Figyelt kérdés

"Illés Sándor, Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola, Hatvan:

Mindenképpen elég időt kell szánni a tanulásra. Véleményem szerint egy 2-3 hónapos gyorstalpalóval nem lehet készülni az emelt szintre" forrás: [link]

Szerintem meg ez hülyeség, mert miért ne lehetne felkészülni? Nyilván aki fejben nem tud összeadni két egész számot annak nem megy, de akinek van egy kis "esze" 2-3 hónap alatt simán végigmegy az emelt anyagon, egyetemen az érettségi anyagot az első két hétben kérték kb vissza, és ez csak sima bsc bio pte.

Vélemény?

2018. júl. 14. 16:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
64%

Anatból 4-es lett minden kollokviumom és a szigom is.

SOTE-s vagyok.

Üdv!

2018. júl. 14. 21:58
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tudhatnád, hogy az emelt érettségi és semmiség. Nekem az volt. Csak szóbelire készültem anno. Párszor elolvastam. De úgy látszik nem vagyunk egyformák.
2018. júl. 14. 22:33
 13/21 anonim ***** válasza:
45%

"Márcsak azért sem, mert az egyetemre úgy mész, hogy megvan a természettudományi alapod, amit pont az érettségin szereztél meg"

Francokat!

Eleve nem az érettségin szerzi meg azt a tudást, hanem az érettségi miatt. Amúgy az érettségi maga az könnyebb még a 11. és 12. osztálynál is, de bármelyik egsetemen csupán egy ZH. minimum 2x olyan nehéz mint az érettségi egy tantárgyból...

2018. júl. 14. 22:35
 14/21 anonim ***** válasza:
49%

:D Oké utolsó. :D:D

Nyilvánvaló, hogy a zh mindenhol könyebb, mint egy emelt kémia.

Nevetséges. Valószínű a győri főiskolán turizmuson könyebb egy zh, mint emelt kémián egy gázelegyes példa.

2018. júl. 14. 22:44
 15/21 anonim ***** válasza:

Nyílván a humán szakos egyetemi vizsgákat a humán tantárgyakból való érettségihez kell hasonlítani, s ott is sokkal nehezebb az ai egyetemen megy.

Nekem mérnökinfóval van tapasztalatom, az infó érettségi különösen lófing...

Ha kizárólag azzal a tudással megy egyetemre ami az érettségi ötöshöz kell és még figyel is az előadásokon, de nem tanul specifikusan otthon rendszeresen, akkor az első évben már simán elvérezhet.

Az érettségihez, ha eléggé figyelsz 11. és 12. osztályban, s nem valami puttó iskolába jársz ahol a tanárok szarnak bele mindenben és le se adják az órákat, akkor eleve NEM kell külön tanulni.

Ez a tény.

2018. júl. 14. 23:00
 16/21 A kérdező kommentje:
utolso, nekem is ez a velemenyem
2018. júl. 15. 06:25
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Mérnökinfon egy prog zh nehezebb mint emelten egy info erettsegi programozás része. Ugyanez igaz orvosin a kémiára. Vagy anatomiara. Nehezebb mint egy biológia érettségi. A professzor még abba is belekérdez amit ő sem tud de neked tudni kell. :)
2018. júl. 15. 07:54
 18/21 A kérdező kommentje:
Itt biokém vizsgán volt ilyen kb :D
2018. júl. 15. 07:57
 19/21 anonim ***** válasza:

"Ugyanez igaz orvosin a kémiára. "

A kémia egy kis plusszal ugyanaz, mint az emelt anyag és nincs is számolás vizsgán. Mondhatod, hogy nehezebb, mint az érettségi, de nem az, hiszen megtanultad már és csak ismételned kell... Ezt ilyen nehéz felfogni a sok egyetemistának és ismételni, hogy "JAJaj egyetemen egy vizsga nehezebb, mint egy érettségi". Orvosin nem. Jobb ha beletörődtök.

"Vagy anatomiara. Nehezebb mint egy biológia érettségi."

Köze sincs a biológia érettségihez az anatómiának... A biológia érettségit részletesen három tantárgy keretein belül tanulod és annak is csak az embertanra és molekuláris biológiára eső részét: élettan anatómia és biokémia. Amit középiskolában tanultál biológiából azt jóformán egyiken se alkalmazod különösebben, tehát nem lehet összehasonlítani, hogy a biológia emelt érettségi nehezebb, mint egy anatómia demonstráció, mert ez nem igaz.

2018. júl. 15. 08:30
 20/21 anonim ***** válasza:
90%
Oke oke. Neked nehezebb volt az érettségi, mint az egyetemen bármi. Megértettük. De valóságban nem így van.
2018. júl. 15. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!