Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Fogorvos vagy közgazdász legyek?

Fogorvos vagy közgazdász legyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Pályaválasztás előtt állok. Jelenleg két szak érdekelne: a fogorvosi es a kozgazdasz (penzugy es szamvitel) szakok. Kerdesem: Melyik szak piackepesebb? Melyiket célszerűbb elvégezni? Jól tudom hogy mindkét szaknak vannak előnyei és hátrányai is. Nagyon tanácstalan vagyok. Ti a helyemben melyik szakmat tanulnátok?

Köszi előre is:))

2018. júl. 11. 19:36
 1/6 anonim ***** válasza:
82%

Ha megy a biosz meg kémia ilyenek akkor kár lenne nem fogorvosnak menni! Egyébként hol képzeled el magad? Iroda vagy rendelő? Mi érdekel jobban?

Egyébként psz is jo mehetsz vele később könyvvizsgáló-tanácsadó-könyvelő cégekhez, bankokhoz egyéb vállalatok pénzügyi területére. Fogorvost nem ismerem gondolom más fogorvosokhoz rendelőbe vagy saját rendelő később. Mindkettő piacképes és keresett, de azért megjegyzem a fogorvosit fényévekkel jobbnak tartom, nagy presztízse van dr. cím meg maga a gyógyítás egy nagyon hasznos tevékenység, de biztos nagyon meg kell szenvedni vele.

Én ha helyedben lennék inkább fogorvosnak mennék.

2018. júl. 11. 19:53
 2/6 anonim ***** válasza:
79%

Akkor már inkább alkalmazott közgazdaságtan, ne pénzügy és számvitel...

Fogorvosit csak akkor, ha elhivatott vagy.

2018. júl. 11. 20:44
 3/6 anonim ***** válasza:
31%
Ha már ez a kérdés így felvetődik, akkor fogorvos!! Sokkal jobban fogsz várhatóan keresni, és erre mindig lesz kereslet. Közgazdászból meg túlkínálat van.
2018. júl. 11. 21:00
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha kened-vágod a kémiát és a bioszt, akkor mindenképp fogorvos, ha elhivatott vagy iránta.
2018. júl. 12. 10:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nehezen tudom elképzelni, hogy ket egymástól ennyire távol álló dolog között ne tudj dönteni. Mindkettőnek van értelme, a saját érdeklődési területedtől függ. Én tuti a fogorvost ajánlanám, a pénzügy és számvitel rém unalmas lehet. De csak rajtad áll.
2018. júl. 12. 12:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Azért nehéz eldönteni nekem,mert nincs olyan tantárgy ami nagyon nagyon érdekelne. Humán tantárgyakból és reál tantárgyakból is egyaránt jeles vagyok. Sajnálom,hogy ezt az elején nem írtam le.
2018. júl. 12. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!