Számít-e a felvételi eljárás során, hogy milyen sorrendben jelölöm meg az intézményeket?
Pillanatnyilag hetedikes diák vagyok ( voltam ) . A kérdés a következő lenne, mivel ugye jövőre felvételi !!
Na tehát tegyük fel h én az egyes számú iskolát jelölöm meg elsőként, tehát azt írom az elsőnek a sorrendben . A kettes számú iskolát meg másodiknak jelölöm meg, vagyis azt a másodiknak írom a sorrendbe.
A kérdés a következő : Ha az első iskolába NEM vettek fel, akkor a másodiknak megjelölt iskolába kevesebb esélyem van h felevegyenek, mivel azt csak a másodiknak írtam ?
Kicsit egyszerűbben : Számít az, hogy hányadiknak jelölöm meg a gimnáziumot, vagy teljesen mindegy hisz ugyan akkora esélyem van ettől még bekerülni ? Persze az elért pontjain alapján ugyan azon a helyen helyezkednek el az adott gimnázium ideiglenes jegyzékben, függetlenül attól ,hogy hányadiknak jelöltem meg az intézményt .
Hát ez így sem volt egyszerűbb de mindegy ... :’D
Nah szerintem ez már így mindenkinek érthető !! :D
Ha kicsit hosszú volt és komplex akkor bocsika !! Ha válaszolsz megköszönöm !!
Első, szövegértés mennyire az erősséged? ...
Olyan szempontból lényegtelen, hogy attól még ugyanúgy felvesznek, mintha elsőnek jelölted volna; például tegyük fel, hogy 2 embert vesznek fel, és 3-an jelölték meg. Két embernek 102 és 100 pontja van, ők elsőnek jelölték a sulit, neked 101 pontod van, és másodjára jelölted. Ha az elsőnek jelölt iskolába nem vesznek fel, akkor a 102 és 101 pontos jelentkezőt fogják felvenni, vagyis téged is.
A lényeg, hogy attól nem élvez senki előnyt, hogy elsőnek jelölte-e meg az iskolát vagy sem, az csak egyénileg fontos, tehát ha valakit felvennének az elsőbek és a másodiknak jelölt iskolába is, akkor csak az elsőbe vehetik fel (ez a preferencia miatt érthető is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!