Érettségi vagy szakma? Esetleg érettségi aztán szakma OKJ?
24 éves vagyok jelenleg dolgozok de mivel nem rendelkezem képesítéssel se szakmával se érettségivel így elhatároztam hogy befejezem a tanulást munka mellet.
Viszont nem tudom melyiket lenne érdemes.
Mert az érettségi után max irodai munka esetleg ingatlanosként tudnék elhelyezkedni.
Szakmával pedig amit szívesen tanulnék mert érdekel az a Klíma szerelő. Hentes, Műszaki cikk eladó, Boltvezető, Autószerelő illetve fényező. A kérdés hogy mit érdemes tanulni érettségit szerezni és dolgozni tovább ami mellé azért egy nyelv se ártana . Vagy egy piacképes szakmát tanulni . Egyáltalán mi az ami tényleg manapság 2018ban piacképes és fizetés is elfogadható?
hát ez így nehéz kérdés. Saját példámmal tudok jönni, 6 évet pazaroltam az életemből, hogy én erdész technikus legyek, holott tudtam sosem leszek erdész. Egyrészt nem akartam, másrészt nincsenek rokonaim erdészeteken, szóval esélytelen bekerülni.
Most azt mondom tanultam volna ki egy normálisabb szakmát, ahelyett, hogy az érettségivel kínlódtam volna...
Soha még csak meg sem kellett mutatnom a bizonyítványomat, bármilyen munkám volt. Önéletrajzban még csak meg sem volt említve.
válaszd a szakmát én azt mondom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!