Ha egy érettségi tárgyból van bizonyítványom, meg lehet oldani valahogy, hogy abból tanúsítvány legyen?
Ezt te honnan vetted, hogy az összes tárgyat beleszámítják? Válasz előtt direkt rákerestem, és csak ezt találtam. [link]
Mutass nekem olyat, ahol azt írják, hogy mind az ötöt (vagy hatot).
Nade arra is azt írja a felvi, hogy "Az érettségi bizonyítványban szereplő eredmények közül a négy kötelező (magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, és egy szabadon választott érettségi vizsgatárgy legjobb százalékos eredményeinek átlagát kell egész számra kerekíteni. " Akárhogy nézem, ez öt. Ebből számomra az következik, hogy a leggyengébbet nem számolják bele.
A tanúsítványról megkérdezheted a vizsgabizottság jegyzőjét, de mivel a tanúsítvány jogszabály szerint az érettségivel már rendelkezőknek jár, nem hiszem, hogy beleegyeznek, ő és az elnök.
Előző, a jegyző az jegyző, és nem elnök...
Jól mondták, akik hozzászóltak, hogy nem lehet. Ez nem kívánságműsor, a 100/1997 kormányrendelet világosan leírja, hogy milyen esetben mi jár. Hat tárgy megy a bizonyítványba. Tanúsítványt két esetben kaphatsz: ha érettségi után vizsgázol újra, vagy ha a bizonyítvány kiállításakor ugyanabból a tárgyból már van egy középszintű és egy emelt szintű vizsgád is, és csak az egyik kerül a bizonyítványba. Nincs rá jogi lehetőség, hogy külön kérd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!