Tudtok olyan szakot amit jobban lenéznek mint az informatikus könyvtárost?

Figyelt kérdés
Pedig utána a könyvtártudomány MA-val egész jól ellehet helyezkedni, igaz a fizetés nem sok...
2018. jún. 21. 21:33
 1/10 anonim ***** válasza:
21%
Esztétika, filológia, egyiptológia?
2018. jún. 21. 21:54
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Rekreacioszervezes, szabad bolcseszet
2018. jún. 21. 22:00
 3/10 anonim ***** válasza:
12%
anglisztika
2018. jún. 21. 22:28
 4/10 anonim ***** válasza:
20%

Nemzetközi kapcsolatok.

Műszaki menedzser.

Közösségszervező.

2018. jún. 21. 22:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
most ha valaki ezt szeretné csinálni miért kell,le ,,csőd"özni az életét ? lehet hogy azzal hogy egy egy adott szakot lebufe szakoztok lehet olyan szakembereket bukunk akik világszinvonalon uztek volna, de ahelyett elmentek valami nem bufeszakra..
2018. jún. 22. 02:50
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha valaki nem azt éli, amire vágyik, az nem mások hibája.
2018. jún. 22. 08:07
 7/10 anonim ***** válasza:
66%

5. Nem csődözte le senki senkinek az életét.

A büfészak azt jelenti, hogy a szak egyetemi szakként van meghirdetve, mégsem ad át olyan kompetenciát, amelyet a szak nélkül ne lehetne elvégezni; vagy pedig ad át töredékes információkat, de a végére mégsem áll össze a képzés egy egységes egésszé.

Klasszikus büfészak a közösségszervező, mivel amiket itt tanítanak, azokat józan paraszti ésszel, azaz még érettségi nélkül is meg lehet tanulni.

Klasszikus vegyesfelvágott szak a nemzetközi kapcsolatok, amelynek a végén nem leszel szakembere semminek (nem leszel se jogász, se közgazdász), hanem tanulgattál ezt-azt és van egy papírod.

Ahogyan Mérő László mondja klasszikus bevezető könyvében: "ezermester nincsen, csak ezerkezdő". Ilyen a nemzetközi kapcsolatok szak.

A műszaki menedzser egy másik kategória. Ott az a baj, hogy NEM adja át a szükséges ismereteket. Azaz műszaki menedzsernek valójában mérnökök mennek pár év tapasztalattal. A "műszaki menedzser" végzettség azonban epic fail a piacon. Persze mindjárt jön egy fórumtárs és csodás történeteket kezd el mesélni, hogy az ő iskolatársai azonnal kaptak munkát a Boschnál és Mercedesnél stb. Ilyen is van bizonyára, az általános tapasztalat azonban nem ezt mutatja. A műszaki menedzsereket többnyire sales-esként szokás alkalmazni.

Azért kell ezekről beszélni, mert sokan felülnek a jól hangzó szakleírásoknak, szaknévnek (például a nemzetközi kapcsolatok szak, ahhoz képest, hogy egy nagy nulla, milyen népszerű már?!), és ezzel rengeteg ember veszít el értékes éveket.

--

Valaki fent emlegeti az egyiptológiát, anglisztikát stb. Ez nettó félreértés. Ezek a szakok nagyon értékes szakok, komoly tudást halmoznak fel, csak kicsi rájuk a piaci kereslet. Senki nem mondta azonban, hogy ezekből kellene megélni. Simán lehet egy egyiptológus középiskolai tanár (ha van tanár szakja) vagy akár sportedző (ha van sportedzői képesítése), de persze doktorálhat a Princeton-on is.

2018. jún. 22. 10:00
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem csodoztunk le semmit, nem az volt a kerdes. "Jobban leneznek..." rejtett altalanos alany, ergo altalaban az emberek mely szakokat nezik le
2018. jún. 23. 00:03
 9/10 anonim ***** válasza:
#7 Ez mekkora baromság már, hogy az a büfészak, ami nem ad át elég kompetenciát? Én 2 évig jártam természettudományi karra programtervező matematikus szakra. Gyakorlatilag csak 1 évem volt hátra a diplomáig és szerinted mennyi használható dolgot tanultam ott 2 év alatt? Megmondom: SEMMIT! A programozást olyan alap szinten tanították, amit már előtte középiskolában 4 év alatt megtanultam. A matek is a középiskolai emelt matematika szintjén állt meg. Gyakorlatilag alig tanultam bármi újat az egyetemen, ezért is hagytam végül ott, mert rájöttem, hogy az időmet pocsékolom vele. Akiből ténylegesen jó programozó vagy matematikus lesz, az egyik sem az egyetemen tanulja meg a dolgokat, hanem önszorgalomból otthon, mert az egyetemi anyag sz__art se ér. Szóval a te definíciódból kiindulva a természettudományos szakokat is éppúgy le lehetne büfészakozni, mint a bölcsésszettudományokat.
2018. jún. 23. 13:50
 10/10 anonim ***** válasza:
62%
9. Valóban lehet kritizálni a proginfó képzést, ettől még az nem büfészak, hanem egy elavult képzés egy középxar egyetemen.
2018. jún. 23. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!