Vegyészmérnökök mit tanulnak a matematikán belül az egyetemen illetve mennyire fontos az informatika?
Az első két félévben van analízis, a harmadikban meg valószínűségszámítás. Az analízis szakkör hasznos lehet, de anélkül is teljesíthetőek a tárgyak. Persze az előnyt jelent, ha úgy mész oda, hogy láttál már deriválást, integrálast stb. Ezen kívül sorokról, mátrixokról meg diffegyenletekről lesz szó.
Informatika az alapképzésen belül első félévben van. Nagyon könnyű, 2 kredites tárgy, Visual Basic-ben kell programzgatni nagyon alap szinten. Nem a tárgy miatt, de alapból fontos lehet ha megtanulsz programozni. A mai világban sok helyen szükséged lehet rá. De ehhez szerintem a szakkör felesleges, ha lesz rá időd akkor otthon nézegetheted majd. Nem is muszáj most, egyetem alatt is bármikor ráér. Főleg hogy attól is függ, hogy mennyire lesz szükséged rá, hogy később milyen szakirányt/munkát választasz.
Hát jó sulid lehet, nálunk anno nem voltak ilyen szakkörök, mert nem fizették ki a tanároknak (gondolom).
Szerintem, ha matekfaktos vagy, az bőven elég. Progot meg majd ott megtanulod, és ha belejössz/tetszik, akkor utána lehet felvennu ilyen tárgyakat, meg önképezni is.
BME-t tudom:
Matek: deriválás, integrálás, valszám, többváltozós analízis, linalg, diffegyenletek (MSc)
(Ez jóval kevesebb, mint a gépész-, villamosmérnöki.)
Forrás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!