Ha jelentkeznétek, de nem vennének fel sehova egyetemre, ti mit csinálnátok?
Abban az esetben, ha most nem vesznek fel, max 1 évet szeretnék csak kihagyni. Ezidő alatt mit tudnék csinálni? Minden érdekel, ami pluszpontot jelent.
Egyébként angolból emelteztem, de nem olyan lett, amilyenre számítottam. Más nyelvet nem tanultam eddig, illetve szakmai tárgyból érettségiztem, de az a terület nem tud érdekelni, nem szeretem.
Gondoltam valamilyen OKJ képzésre, de mind(?) 2 éves, ami már elég sok, tekintve hogy tényleg csak a felvételi miatt csinálnám, és amúgy is 2x voltam 9.-es (nyelvi előkészítő).
Angolból nem tudom, hogy tudnék-e jobb érettségit csinálni újra, illetve a többiből sem emeltet.
Most nagyon elkeseredettnek érzem magam és tanácstalannak.
En most emelteztem ujra angolbol + tori szintemelo. En is az erettsegit tudnam ajanlani, mellette esetleg tanulhatsz mas nyelvet is/dolgozhatsz.
Viszont arra figyelj, hogy ha pl. a matekot most elrontottad, akkor hiaba erettsegizel belole ujra, semmit nem kapsz erte, mert az erettsegi atlagot mindig a bizonyitvanyban szereplo adatok alapjan szamoljak!:)
Az angolod hany szazalekos lett?
Magyarbol vagy toribol is csinalhatsz egy emeltet/ujra a kozepet.:)
Nekem anno az angolom 75% lett, szobelivel 68.:)
Iden ujra megcsinaltam es 85%-os irasbelivel kb.83%-om lesz!
Szerintem erdemes lenne jovore ujra probalkoznod, mert ha most 60 korul lesz, akkor nagyon konnyu javitani rajta egy ev alatt.:)
Tapasztalatból mondom neked hogy a német és a spanyol sokkal nehezebb mint az angol, spanyol ugyan olyan szinten van kb mint a német.
Én anno először a németet tanultam aztán azt mondták hogy ha ilyen jól megy akkor tanuljak meg angolul is mivel a két nyelv hasonló 1.5 év alatt meg is tanultam igaz nem napi szinten tanultam aztán spanyolul is meg tanultam valamiért meg tetszett :-)
Először az angolt próbáld meg jól megtanulni aztán jöhet a német és ha még lesz kedved hozzá spanyol.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!