Ha választanátok gyógypedagógus, vagy tanító szakra jelentkeznétek? Pro és kontra válaszokat szeretnék!
Jelenleg rengeteg gyógypedagógus hiányzik a rendszerből. Sok iskola elküldi a tanítóit gyógypedagógus képzésre. Szerintem ezzel jobban járnál.
Tanító szakon nem vészes egyébként a matek. :) Én sem voltam soha olyan hú de jó matekból. Mégis sikerült elvégeznem a tanító szakot.
Viszont a tanítási gyakorlatokon minden egyes tantárgyat tanítanod kell: matek, irodalom, nyelvtan, tesi, technika, rajz, ének. Ezek azért nem egyszerűek, mindegyiknek meg van a maga módszertana.
Tanítóként pedig elég ritka, hogy csak éneket taníts és napközizz. Általában teleszórnak tárgyakkal.Nincs olyan, hogy ezt meg azt a tárgyat nem akarom tanítani. :)
Tanító szakon választani lehet műveltségi területet, ami neked lehetne az ének. Ez által 1.-től 6.-ig tudnál éneket oktatni. Még annyi, hogy a tanítók többsége próbálja elkerülni az ének órák vállalását, nem sokan szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!