Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemen hogy működik a...

Egyetemen hogy működik a nyelvtanulás?

Figyelt kérdés

NKE-n bármelyik szakot választom, van olyan lehetőség ugye, hogy kreditet nem adó tárgyak.

És van benne olyan, hogy:

Idegen nyelv 1.

Idegen nyelv 2.

Idegen nyelv 3.

Idegen nyelv 4.

Idegen nyelv 5.

4 nyelv közül lehet választani: angol, német, francia, orosz.

Itt mind az 5-öt, ha felveszem, akkor egymásra épülnek és ugyanazt a nyelvet kell 5x felvenni, vagy lehet mindig másikat ?

2018. jún. 10. 13:19
 1/4 anonim ***** válasza:
51%
Énszerintem valószínűleg egymásra épül. Bár nem tudom. Lehet, hogy megengedik, hogy menet közben nyelvet válts; de nem gondolnám igazából. Meg máshogy épülnek fel a nyelvek, más a nyelvek szerkezete; tehát pl lehet , h egyik nyelvben valami nincs valamilyen módú mondat; és akkor annak az eleje, ha kimarad, akkor talán nem engednének a... Na, mindegy, szóval szerintem a tanulmányi osztály az a legbiztosabb, ha ott kérdezed, érdeklődöd meg. Bár én nemtom.
2018. jún. 10. 13:28
 2/4 anonim ***** válasza:
91%
olyan nyelvet és szintet veszel fel amilyet akarsz. ezek nem kötelezőek, te döntesz.
2018. jún. 10. 13:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell nézni a TVSZ-t.

A nyelvi követelmény nyelvvizsgával kiváltható szokott lenni.

Ha fel akarod venni, akkor az 1., 2., stb. értelemszerűen egymásra épülnek. De itt valószínűleg csak arra utalnak, hogy idegen nyelvi kurzus, a konkrét kurzusnév az idegen nyelv neve (gondolom), és ha két nyelvet akarsz tanulni, akkor felveszed az angol 1-et meg a német 1-et is (csak pl.)

2018. jún. 10. 14:09
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Sokat segítettetek.

2018. jún. 10. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!