Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biológus alapszak? Tényleg...

Biológus alapszak? Tényleg ilyen rossz a helyzet?

Figyelt kérdés

Sok kommetet olvastam és eléggé elszomorodtam. Minden honnan azt hallom hogy az elte ttk szakján milyen rossz a hangulat, meg hogy a biológusok rengetegen vannak és telített a szakma, ráadásul unalmas, és ne aggy isten ha tanári ágon helyezkedek el benne akkor majd ha tanár leszek elég alacsony lesz a fizum.

Ezzel azt szerettem volna kérdezni, hogy tényleg ilyen rossz a helyzet? Én egy 18 éves fiú vagyok és jelentkeztem az ELTE-TTK szakán, a biosz alapszakra, mert biosz tanár szeretnék lenni, még nem biztos, hogy tanári képzettséget fogom választani ezért jöttem ilyen szakra, ha meggondolom magam ne essek pofára. De úgyérzem már pofára estem. Nincs személyes ismerősöm, biológus vagy egyáltalán aki természettudományi ágra ment, de a kommentekben, sokat azt mondják hogy nem érdemes biológusnak tanulni.

Amikor meg szóba hozom a tanári pályát, mindenki furcscán néz és megkérdezi tőlem, hogy jól vagyok-e. Amikor nagymmámnak mondtam hogy tanár leszek, azt válaszolta, hogy: többet nézett ki belőlem.

Szoval aki szakavatott vagy csak tanácsot tudna adni, irjon, hogy majd biológusi, tanári vagy az alapszakon más végzettséget (pl: hidro biológus, zoologus, több így hirteklen nem jut eszembe) válasszak?

2010. jún. 16. 12:21
 1/3 anonim ***** válasza:
A biológus alapszak sok olyan mesterszakhoz szükséges, amik hasznosak és keresettek, csak előbb ezt a 3-at el kell végezni. Az viszont nagyon nem mindegy, hogy utána mire mész tovább! Egy tanár, vagy egy ökológus pl. tényleg nem sokra viheti, és túlképzés is van belőle.
2010. jún. 16. 12:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem meg azt tanuld, amihez kedved van. Persze nem árt figyelembe venni, hogy a munkaerőpiacnak mire van szüksége, de ezt még úgy sem lehet tudni. Most (álláskeresőként) sok olyan álláshirdetéssel találkozom, ahová gyógyszerészeti, biológusi, vegyészmérnöki diploma kell.

Amikor én fősulira jelentkeztem, még úgy nézett ki, hogy szükség lesz töri tanárra. Most pedig nem igazán. Jelenleg a természettudományos tárgyak tanáraiból van hiány (fizika, kémia, matek, biosz, föci)

Sok sikert és inkább vegyél fel még valamilyen minor szakot (azt hiszem az új rendszerben így mondják), s állj több lábon.

Sok sikert és kitartást. Én sem adom fel, pedig sokszor már ott tartok!

2010. jún. 16. 12:27
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, neked is sok sikert és én ís így gondolom, hogy ha szeretem csinálni a munkám akkor csak nem lesz nagy baj.
2010. jún. 16. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!