Véleményekre, esetleg tanácsokra, tippekre lennék kíváncsi melyiket lenne érdemes választanom az alábbi képzések közül? Kicsit tanácstalan vagyok.
Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, villanyszerelő, esetleg a rendszergazda. Ezeken gondolkozom jelenleg. Tudom, nekem kell eldöntenem, de mégis melyiket lenne érdemes tanulni és miért?
Ha OKJ-s szakmákról beszélünk, akkor mindenképpen a villanyszerelő, hideburkoló, kőműves, klímaszerelő stb. a nyerő szakmák, iszonyú munkaerő-hiány van, arany életed lesz ezek mellett.
A "rendszergazda" a főiskolai szintnél kezdődik, nem érdemes OKJ-vel versenyezned. A logisztikai stb. ügyintéző detto, a főiskolák ezresével képzik a diplomás közgazdászokat, akik nagy része ilyen helyekre pályázik.
A rendes szakma biztos megélhetést, perspektívát jelent.
2018. jún. 7. 20:38
2/8 anonim válasza:
Villanyszerelő, édesapám most mesélte, hogy csak egy cég kint több mint száz villanyszerelőt keres, nagyon nagy hiány van belőlük.
2018. jún. 7. 20:55
3/8 A kérdező kommentje:
Igen, OKJ-ra gondoltam elsősorban, bár lehet egyetem is szóba jöhet.
2018. jún. 7. 21:35
4/8 A kérdező kommentje:
Sokat hallom, hogy hiány van belőlük, de megéri lerakni? Mennyire keresnek jól? Belföldön vagy csak külföldön éri meg csinálni?
2018. jún. 7. 21:39
5/8 anonim válasza:
Mindenhol meg lehet belőle élni, akkora hiány van villanyszerelőből (is), hogy a házat építők / felújítók térden állva könyörögnek, hogy adj nekik időpontot. Az áraidat te szabod meg, a magán megrendelők nem nagyon fognak (tudnak) alkudozni (mert nem mész el és akkor nem lesz villanyszerelőjük).
2018. jún. 7. 22:43
6/8 A kérdező kommentje:
Akkor munkából nem valószínű, hogy lesz hiány villanyszerelőként. Köszönöm az eddigi kommenteket! Jöhet még nyugodtan. :)
2018. jún. 8. 10:34
7/8 anonim válasza:
Amit az első írt azt tartsd be, abszolút felesleges okj-n logisztikát és hasonlót tanulnod. Egyik ismerősömnek pl Turisztikai szervező, értékesítő okj végzettsége van, semmit se ér, nekem egy másik gyújtóspapír, én informatika vonalon tanultam okj-n. Két év kuka, csak rendes kétkezi szakmát tanulj okj-n, semmit mást, különben sírás lesz a vége és azt veszed észre hogy anyu apu már nem segít, és egy gyárban robotolsz lófasz bérért.
2018. jún. 13. 21:58
8/8 TuttiFruttiHarcos válasza:
Ha szóba jöhet az egyetem is, akkor ajánlom a logisztikát. Nagyon széleskörű és keresett szakma. Pl. a kecskeméti Neumann János Egyetem GAMF Karán 2017 szeptemberében indult először, és már most kapkodnak a duális partnerek a hallgatókért. Vizsgaidőszakokban és nyaranta a hallgatók jelentős része már cégeknél dolgozik a szakmában.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!