Van olyan egyetemi/főiskolai szak, amit tanulás nélkül el lehet végezni?
Figyelt kérdés
Szóval olyan, amire tényleg semmit nem kell tanulni, jegyzet, könyv, puska se kell, egy órán se kell részt venned, mert a vizsgákat mind meg tudod írni IQ-ból?2010. jún. 15. 10:39
2/18 anonim válasza:
nincs,nekem senki ne mondja,hogy a büfészakokon se kell semmit tanulni.
3/18 anonim válasza:
Szerintem sincs ilyen. Mindenhol megkövetelik a minimumot.
4/18 anonim válasza:
minek akarsz iskolába menni ha nem akarsz tanulni??? képzeld, még a szakmunkásoknak is kell tanulni!!!
5/18 anonim válasza:
Max, ha a helyi fénymásolóban készíted a diplomádat :)
Amúgy a leg-leg lightosabb büfé szakon is kell valamennyit tanulni és készülni, az előadás látogatás pedig a legtöbb helyen alap követelmény, mert anélkül vizsgázni sem engednek.
6/18 anonim válasza:
Én jártam "büfé" szakra is, minden évben volt több nagyon kemény tantárgyunk, megspékelve pár leadandó házidolgozattal. Puskázni a vizsgák nagy részén szinte lehetetlen volt, mivel pár fős felügyelő csapatot küldtek be, tehát ez sem volt egy sétagalopp. Persze könnyebb volt elvégezni, mint egy közgázt, jogot vagy műszaki szakot, de itt is követeltek rendesen. Bár lehet, hogy intézménytől is függ a szigor..
8/18 anonim válasza:
keress diplomát a józsefvárosi piacon,az talán neked is menni fog :D
9/18 anonim válasza:
Tanulni mindenhol kell. Volt egy órám ebben a félévben, amihez kb a tanár is úgy állt hozzá, hogy ide be sem kell járni, ne is tanuljunk, bla bla. Így aztán totál letojtam, vizsga előtt két nappal kaptam kezembe az anyagot, és hát elég durva volt. Szépen meg is húztak belőle, vehetem fel jövőre is. És amúgy az összes órám olyan, hogy ha nem tanulok, nem tudom. Mint ahogy szerintem minden más szakon is ez a rendszer :D Tanulsz --> tudsz, nem tanulsz --> nem tudsz. Egyetlen olyan szak sincs, ahol csak olyan dolgok lennének számon kérve, amiket amúgy is tud az ember. Akkor felesleges lenne megfizetni az oktatók munkáját.
10/18 anonim válasza:
Igaza van az előttem válaszolóknak. Az csak szép mese, hogy az egyetemen nem kell tanulni, csak bulizni megy oda az ember. Tapasztalatból mondom, aki bulizni jár az egyetemre, az általában eltölt ott egy évet egy szakon, aztán mivel nem jön össze neki a megfelelő kreditszám, ezért kivágják. Valamivel jobb esetben elvégzi a 3 éves alapképzést 4-5 év alatt. De olyan nincs, hogy tanulás nélkül elvégezz egy egyetemet. Sőt, én olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy az általános- és középiskolát mindenféle komolyabb akadály nélkül vettem (pedig elég neves gimnáziumba jártam), szinte tanulás nélkül végigcsináltam. Aztán jött az egyetem, ahol bizony el kellett kezdenem tanulni, ami először kicsit furcsa is volt, nem voltam hozzászokva, hogy többezer oldalakat olvassak át napok alatt vizsgákra készülve, és még meg is tanuljam, amit olvastam. Nem annyira egyszerű áma dolog, mint ahogy azt sokaktól hallani lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!