8. osztályos vagyok, de már gimnáziumba járok(nyolcosztályos képzésre). A szüleim azonban azt szeretnék, hogy felvételizzek 5 évfolyamos gimnáziumi képzésre(nyelv tagozatra) ugyanebbe a suliba.Menjek vagy maradjak?
Szerintem ne engedj a szuleidnek es maradj az osztalyodban. Az nagyon fontos hogy jok a tanaraid (ennek a szuleidnek kulon orulni kellene) es az is jo hogy szereted az osztalyodat. Kerdezd meg toluk hogy miert szeretnenek teged kizokkenteni ebbol a JOBOL?!
Igerd meg nekik hogy ha itt maradhatsz nagyon nagyon jol fogsz tanulni!
Szerintem maradj. Amint látom fontos a szüleidnek a nyelv, szval ahelyett, hogy átmész másik suliba keress egy jó magántanárt. Igaz, hogy többe fog kerülni, de maradhatsz a barátaiddal a régi helyen.
Azért mondjuk én megkérdezném a szüleimet, hogy miért is kell nekem másik iskolába járnom, mikor jó nekem itt, mert lehet hogy más oka is van.
Én nyelvtagozatba járok. Életem egyik legjobban megbánt döntése volt. Ugyanis a plusz egy évvel egy plusz nyelvet nyertem csak. És amennyit egy mezei osztályban tanultam volna nyelvet, az sem sokkal kevesebb.
Ha szereted az osztályod, és jók a tanárok is, akkor beszélj a szüleiddel. Lehet, hogy olcsóbbnak tűnik egy nyelvi tagozat, mert úgy gondolják, hogy magántanár nélkül is meg tudod tanulni a nyelvet, de rengetegen járnak nálunk is pluszban nyelvtanárhoz, mert a nagyobb óraszám miatt a tanáraink nem veszik teljesen komolyan a tanítást. És azt is fontoljátok meg, hogy vesztesz egy évet, így egy évvel tovább kell a szüleidnek ellátniuk.
Ha nagyon szeretsz ottlenni, akkor szerintem maradj. Magyarázd el a szüleidnek, hogy neked ez kell.
De ha én most újrakezdeném tuti mennék nyelvet tanulni. Mindenki azt mondja, hogy megérte, mert felfejlödött nyelvből és volt egy bulisabb éve.
Én idén kezdtem nyelvi tagozatban :)
Mindenképpen azt javasolnám, hogy maradj a 8 osztályosban.
1., 4+1 éves a képzés, tehát neked még 1 évet kell gürizned a suliban, amíg a többiek a régi osztályodból szépen leéreccségiznek :) egy NAGYON kicsit olyan, mintha buktál volna :P [az érzés x) sztem..]
2., Ha teljesen új osztály lesz, mindenki máshonnan jön, mindenkinek más a képzettsége, és mindent újra kell kezdeni, hogy egyesek pótolják az esetleges hiányosságaikat :)
3., Valóban nagyon-nagyon fontos, hogy jó osztályod és tanáraid vannak.
Maradj a 8 osztályosba, beszéld meg a szüleiddel :)
Sok szerencsét ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!