Mi értelme van a pszichológia érettséginek?
Vagy 60 tantárgyból lehet érettségizni szerintem, de semmi értelme a 70%-ának. :D
Nem tudom én se, hogy miért.
Azért kellhet, mert mondjuk ha valakinek az egyetemre töri+magyar kombó kell, akkor emellé még kell választania egy ötödik tantárgyat, mivel ugye ezek amúgy is kötelezően leteendőek.
Ha esetleg suliban tanult pszichológiát/jó benne, akkor érdemes ebből tennie, ahelyett, hogy valami nehézből tenne, ami nem megy neki.
Rengeteg tantárgyból lehet érettségizni, még akár bányászati ismerekből is ha jól tudom :D
A kötelező 5 tantárgy az érettségin az alapműveltséget képezi, a többi meg a továbbtanulásban segít.
Sokan jók bizonyos dolgokból, mert érdekli őket a dolog. Pl.: BME VIKre kötelezőel le kell rakni egy fizika, informatika vagy bármilyen technikai tantárgyból érettségit, hogy egyátalán lehessen jelentkezni.
Ha valaki kifejezetten jó elektronikából, mert érdekli, akkor egy Elektronikai alapismeretek érettségit is rakhat, amire igazán nem kell felkészülnie.
Vagy ha valaki tegyük fel jó informatikából, a hálózat kezelésből meg ilyenek és nincs kedve megtanulni az Office csomag használatát akkor tud egy informatika alap ismeretek érettségit tenni a sima helyett.
Kb ennyi. Kinek mi az egyszerűbb, meg persze van egy-két tárgy ahol bizonyos érettségik előnyt jelenthetnek, majd az egyetemi évek alatt.
Kérdező, az ötödik tantárgy bármi lehet, nem csak természettudományi.
Az osztályzatok közül, amit majd viszel a felvételihez, azok közül kell az egyik jegynek természettudományinak lenni.
De érettségizni bármiből lehet. Rengetegen érettségiznek rajzból, erkölcstanból, tesiből, meg ilyenekből, pedig ezek sem természettudományos tantárgyak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!