Mi a különbség a 10 hónapos OKJ és a 2 év alatt elvégezhető OKJ között?
(pedagógiai és családsegítő munkatárs/asszisztens)
Szeretnék egyetemre jelentkezni és hogy biztosan felvegyenek,szeretnék plusz pontot szerezni ezzel az OKJ-vel. Lehet sokan feleslegesnek tartják, nem baj, de tudom,hogy szükségem van a plusz pontra, csak nem tudom,hogy az egyetem meghatározza-e,hogy az OKJ-s képzésnek 2 évesnek kell lennie, vagy az óraszámot nézik? Egy gyorstalpalós OKJ-ért (10hónap) ugyan úgy jár a plusz pont?
Ahhoz, hogy járjon a plusz pont, két dolognak kell teljesülnie -nyilván az olyan alapvetéseken túl, hogy érd el a minimum ponthatárokat etc.
Az egyik, hogy 54-es vagy 55-ös szakszámú képesítésnek kell lennie, a másik, hogy az alábbi táblázat szerinti szakiránynak megfelelő képesítés legyen.
Nézz nagyon utána a képzésnek, mert ha mondjuk a 10 hónapos képzés után nem 54/55-ös szakszámú képesítést kapsz, akkor nem jár a többletpont.
Ha ezek teljesülnek, akkor 32 többletponttal leszel gazdagabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!