Vegyészmérnökin mennyire nehéz a matek?
A debreceni egyetemre szeretnék majd jelentkezni, a vegyipariba járok, heti 9 kémia óránk van és nagyon szeretem amit tanulunk,jó sokat számolunk is. Viszont én olyan 3as,4es vagyok matekból.
Szóval szeretném a véleményeteket kikérni, hogy mennyire izzadnék vért, vagy egyáltalán megtudnám e csinálni a vegyészmérnökit?
Saját tapasztalatokat várnék:)
Analízis van ott, ami integrálás deriválás és hasonló csúnyaságokat jelent.
Hármas négyes matekkal lehet gondjaid lesznek ott, főleg hogy nem emelt szinten tanuljátok.
Saját tapasztalat, igaz én biomérnökire járok(máshová) de nekem sem volt erősségem a matek és nagyon szenvedős a matek így.
Szia!
Én most vagyok első éves biomérnök hallgató.Nem emelt matekkal mentem és nem is voltam faktos.Az első zh-ra való készülés kínszenvedés volt,de utána belejöttem.:)Csak gyakorolni,gyakorolni kell!
Igen, nekem is rengeteget kell még addig:s
Na de hátha:)
Én DE biomérnökre járok, mérnökként alapvetően tudni kell számolni, de azért nem ez a legfontosabb.
Az elején akkor nagyon kell figyelni, sokat kell gyakorolni és akkor megy is. A matekhoz 3 dolog kell: gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás.
Később néha elő kell venni az integrálást, pl fizikai kémiában, folyamatirányítás, vegyipari művelettan.
Ha a matek nagyon nem megy, ott van a kémia szak is, ott nem kell annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!