Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosin tanulók! Van valakinek...

Orvosin tanulók! Van valakinek ötlete?

Figyelt kérdés

Jelenleg kémia-biológia faktos vagyok,és tényleg minden vágyam, hogy orvos lehessek, csak egy bökkenő van.. nem értek a kémiához túlzottan. Ha tanulok rá, akkor megyeget, de szelektív a memóriám ilyen téren, és inkább vagyok humán beállítottságú, mint reál. Az "Ötösöm lesz kémiából" című feladatgyűjteményből nem túl sok feladatot tudnék magamtól megoldani, és először el kell magyaráznia a tanárnak, hogy rájöjjek a módszerre, aztan persze meg tudom oldani a többi hasonló jellegű feladatot is..de van, hogy nem. Szerintetek így teljesen felesleges és értelmetlen belevágnom az orvosiba,hogyha ennyire akadozik a kémiám? Fizikából meg alig tanulunk valamit..

Félreértés ne essék, szívesen tanulok én,csak jelenleg van még egy évem hátra a gimiből és nyílván előjött a gondolat, hogy nem vagyok elég ehhez az egészhez, és akkor hagynom kéne. Tudom nagyon jól, hogy az orvosihoz elszántság kell, és nekem van is, csak félek, hogy ha már most gimiben akadozok, akkor mi lesz ha esetleg bejutok az orvosira?

Köszi a válaszokat. :)

2018. ápr. 30. 23:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Még van egy éved. Járhatnál magántanárhoz is. A nyár alatt ismételd át, amit eddig vettetek. A számolásokat pedig előbb-utóbb meg tudod csinálni, csak be kell őlet gyakorolni. Ne add fel a legelején
2018. máj. 1. 08:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én az állatorvosira járok, de SOKKAL könnyebb volt az egyetemi kémia, mint az, amit az érettségin kértek:)

Szóval ne, ha ezt akarod csinálni, ne add fel!

2018. máj. 1. 10:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! :) Az egyetemen sokat kell számolni? Biokémia és a biofizika milyen?
2018. máj. 1. 10:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Ne parázz, gondolj arra, hogy vannak olyanok, akik emelt fizikával jönnek. :D

Amúgy az elméleti része nehezebb az orvosin tanult kémiának, számolás viszont nagyon minimális van, és sokkal könnyebbek, mint az emelt kémiás számolások.

Fizika meg százszor könnyebb, mint a kémia, kb. össze sem hasonlíthatók. Nem mondom, hogy 5-ös leszel belőle úgyis, ha semmit nem konyítasz hozzá, mert nem, de én olyat még nem hallottam, hogy valaki csak fizikából bukott volna.

A biokémia témához még nem tudok hozzászólni.

Sok sikert előre is! :)

2018. máj. 1. 15:55
 5/8 A kérdező kommentje:

Behalok, tök jófejek vagytok!! :)

Köszi a választ, így azért már nem görcsölök annyira.

2018. máj. 1. 17:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Én anno (2012) fizika középpel jöttem az orvosira:D vért h*gyoztam kb a 2-esért, de végül így is meglett a szigorlatom belőle:D és tényleg NULLA kémia tudásom volt, utáltam már gimiben is. Szóval simán megoldható, és 1. év után pedig mehet a kukába, mert utána soha többet nem fog kelleni semmilyen kémia tudás a többi évben.
2018. máj. 16. 13:37
 7/8 anonim ***** válasza:

"mert utána soha többet nem fog kelleni semmilyen kémia tudás a többi évben"

Biokémia? Én sem nagyon szeretem a kémiát, annak ellenére, hogy emelt kémiával jöttem, de azért a bikémtől kicsit tartok.. Gondolom oda azért csak kell az, amit első évben megtanulunk, nem?

2018. máj. 16. 17:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Szinte semmi, biokémia inkább arról szól, hogy be tudod-e magolni a több száz képletet, folyamatot és enzim nevet... Szerintem egy felesleges tárgy, amit indokolatlanul komolyan vesznek, pedig nagyjából ha 5-10%-a az, ami a további tanulmányok során kell. Persze kivétel, ha kutatásban vagy érdekelt, mert akkor fontos :)
2018. máj. 17. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!