Nem vettek fel sehova, mit tegyek?
Most nagyon stresszelek. Tavaly 4-es,most 4.2-es volt az átlagom. Fő tantárgyak(pl.töri,irodalom,matek) 4-5-ösök voltak tavaly és most is. A központi kicsit gyengébb lett, matek 14 pont - irodalom 34 pont.
1. helyre a Mechwart infót,
2. helyre a Bethlen turisztikát és
3. helyre a Baross szoftverfejlesztőt írtam, de sehova se vettek fel.
Esetleg a fellebezés mennyire segíthet ezen a helyzeten?
UI.: Lehet nem érdekel senkit, de minden este tanultam tavaly és idén is. Nem igaz hogy sehova se vesznek fel..
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Igazából falun élek, de debreceni iskolákba jelentkeztem, nem pestiekbe.
Szia!
Sajna én is így jártam. Erős 4-es vagyok, a képességeimnek megfelelő sulikat jelöltem meg, de nagyon rossz felvételit írtam. Én is várom a meghirdetett helyeket, de nem tudom gimibe mennyire van esélyem 😕 Gondolom a gimik 2-3 helyet hirdetnek max, de oda is megvan sokszor az ember, hogy kit vesznek fel, vagy van még esély bekerülni? Illetve azt olvastam azonos pontszámnál előnyt élveznek a hátrányos helyzetűek, azok, akiknek a rokona a suliba járt, illetve a helyi lakosok is. Ez csak azonos pontszámnál van így tényleg, vagy alapból előnyt élveznek ezek az emberek a rendkívüli felvételi eljárás során?
Nagyon félek, hogy gimibe mem jutok be. Sajnos több km-re lakom attól a helytől, amelyik városba jelentkezni szeretnék, ismerősünk, kapcsolatunk nincs, a környéken nem is nagyon van gimi, nem tudom mi lesz velem 😞😞
Mindenki figyelmébe!
A meghirdetett fellebbezős helyek száma nem felel meg a valóságnak. Igazából 2-3 hely van hivatalosan, de van hogy egy adott osztályba 7-8 gyereket is felvesznek fellebbezéssel. Így történhet meg, hogy beiratkozáskor sokszor gimiben 35 gyerek helyett (ebben már a fellebbezősök is benne vannak) 40-41 az osztálylétszám. A fellebbezős helyek főleg a hátszeleseknek vannak fenntartva.
Gimnáziumok esetében a Tankerület dönt a fellebbezésekről, szakgimik esetében a Szakképzési Centrum.
Sok előrelátó szülő, ha a csemetéjének nem sikerült jól a felvételije, már akkor beveti a kapcsolati tőkét és mire kijön a végleges lista , sok gyereknek fel van írva a neve. Ezen nincs mit szépíteni, ez így működik.
Ehh, gépész vs infó.:DD
Eléggé különbözik a két szak, mind kettőnek vannak hibái...xdd
No meg ott több a kemény tanár, de nem kell megijedni, gépész osztályokban általában egész jó az osztályközösség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!