Milyen egyetemre járjak ha csak a biológiát szeretem?
ELTE TTK Biológia pl.
...de mindenhol van alap szervetlen kémia, szerves és biokémia is... ezt nem tudod kikerülni.
Számolás is lesz mindenhol, genetikától kezdve, mérésekig, laborgyakorlatokig. Sőt kifejezetten karc számolások vannak enzimeknél, fehérjeszintézisnél.
Vagy mit gondoltál, ez olyan, hogy majd a könnyű biológiai részeket tanulod?
A sejtbiosz is durván durva tud lenni, ha belemegyünk a részletekbe.
Úgy ahogy az orvosin is vannak számolós tárgyak, biofizika, biostatisztika, itt is.
Ha nem tudsz számolni, nem látod az összefüggéseket, akkor nem neked való ez a dolog.
DE! Gyakorlással minden fejleszthető, én gyűlöltem a matekot, majdnem meg is buktam belőle annak idején, annyira nem ment. Aztán megembereltem magamat, alapoktól, sok gyakorlással felépítettem és mérnök lettem. (Határterületen dolgozok biológia és mérnök között)
Egyébként önmagában a biológia szakkal nem is olyan egyszerű elhelyezkedni, szóval ma már kell mellé valami extra. Ideális ha vágod a statisztikát, és némi programozást, mert az automatizált folyamatoké a jövő. Cégnél is ma már az orvosokat és a sima biológusokat nem is nagyon alkalmazzuk.
Jó tanár lehetsz, de ahhoz is kellenek magasabb fokozatok, ha jól tudom.
Ez nem egy bölcsész leányálom, az fix!
Szedd össze magad és menni fog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!