Tanácsot adna valaki?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok és most halasztottam egy évet az iskolában. Mindenképpen be szeretném fejezni, de nem úgy, hogy bejáró lennék. Nincs időm semmire, nem lenne időm a páromra, szinte találkozni sem tudnánk, sehova nem tudnék menni anyumékkal sem. Tudom, mert eddig is így volt. Próbáltam elintézni az individuális (itthon) tanulást, de sajnos nem engedélyezték. Tudnátok valami tanácsot adni? Sokat segítene, mert nagyon el vagyok keseredve.
2018. ápr. 12. 13:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Középiskolában vagy már egyetemre jársz? Miért nincs időd semmire? Elég kevés infó, így nem tudunk segíteni
2018. ápr. 12. 14:22
 2/12 A kérdező kommentje:
Középiskolás vagyok. Tanulás miatt nincs időm semmire, délután 4re vagyok itthon estig tanulok és ez minden nap így van, tanulni rengeteg van nem győzöm. Hétvégén is tanulnom kell sokszor már 1 héttel előtte tanulom, mert magolni kell.
2018. ápr. 12. 14:38
 3/12 A kérdező kommentje:
Tudtok ajánlani olyan középiskolát, ahol engedélyezik az otthonról tanulást?
2018. ápr. 12. 15:10
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Csak úgy, azzal az indokkal hogy nincs időd pasizni, sehol nem fogják engedni.

nálunk ezek indokok a magántanulóságra:

terhesség

elhúzódó súlyos betegség

mentális probléma

súlyos balesetből történő felépülés

Ha meg ennyit kell tanulnod, lehet jobban járnál ha keresnél egy gyengébb iskolát, mert ez túl sok neked.

2018. ápr. 12. 17:29
 5/12 anonim ***** válasza:

Szerintem így nem tudsz mit csinálni, én is csak olyanokról hallottam, hogy súlyos betegség, egészségügyi probléma, mentális problémák vagy terhesség, szülés, gyereknevelés miatt engedélyezték a magántanuló státuszt.

Egyébként szerintem nem feltétlenül a gyengébb képességek miatt van az, hogy a kérdezőnek ennyit kell tanulnia, hanem egyszerűen tényleg ennyit kell ma tanulni. Én kitűnő tanuló voltam, kitűnőre érettségiztem és abszolút nem tartom magam gyenge képességűnek, de a gimi alatt bizony másról sem szólt az életem, mint a tanulásról. Tanultam minden délután estig és hétvégén is tanultam, hogy hétköznap legyen időm megtanulni az új tanulnivalót, amit majd azon a héten adnak fel. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg esszét, beadandót kellett készíteni. Pedig én sem jártam versenyistállóba, ilyen a középiskola sajnos. Nekem sem volt időm a barátokra, hobbira, családomra, mert mindig tanulni kellett, max. a szünetekben tudtam néhány napot ilyen célra fordítani.

2018. ápr. 12. 18:03
 6/12 anonim ***** válasza:
56%
Hanyadikos vagy? Hidd el ez változni fog! Csinálj egy idöbeosztást! Mikor mit tanulsz mennyi ideig. Esetleg kérdezd meg az osztálytársaid ő, hogyan csinálják, hátha nekik van "bevált technikájuk".
2018. ápr. 12. 18:56
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat annak, aki próbált megérteni. Nem "pasizni" szeretnék és bolond sem vagyok, akinek egy ilyen iskola túl nehéz. Ez mindenkinek az. Próbáltam én már mindent, de már odáig jutottam, hogy napról napra enni sem tudok úgy kikészítenek a tanárok.
2018. ápr. 12. 20:33
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
18 éves vagy, tehát miről is beszélünk? Nem vagy tanköteles, így nem is kényszeríthetnek rá, hogy bejárj az iskolába. Mivel felnőtt vagy, így javaslom a felnőttképzést avagy más néven az esti iskolát. Hetente 2 nap kell bejárni csak és ugyanúgy érettségire készít fel, habár inkább csak a középszintűre, mert heti 2 alkalomban nyilván nem lehet emelt szinten leadni az anyagot.
2018. ápr. 13. 00:14
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom hová jársz iskolába, de keress valami gyengébb gimnáziumot és érettségizz le. Nem igaz, hogy minden iskolában ennyit kell tanulni. Persze vannak olyan hetek mikor pl több témazáró van, és tanulni kell de nem ilyen az átlagos hét. Vagy képességeidhez képest túl erős gimibe jársz vagy egyáltalán nem tudod beosztani az idődet. Nem kell ötös tanulónak lenni de érettségizz le és utána tanulj szakmát.

Ha nagyon nincs más menj át esti tagozatra, egyik ismerősünk ezt csinálta. Sok gimiben van esti, tanulni persze ott is kell, de nem kell annyit bejárni.

2018. ápr. 15. 11:27
 10/12 A kérdező kommentje:
Milyen suliba van esti tagozat? És az hogy működik?
2018. ápr. 15. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!