Tanácsot adna valaki?
Csak úgy, azzal az indokkal hogy nincs időd pasizni, sehol nem fogják engedni.
nálunk ezek indokok a magántanulóságra:
terhesség
elhúzódó súlyos betegség
mentális probléma
súlyos balesetből történő felépülés
Ha meg ennyit kell tanulnod, lehet jobban járnál ha keresnél egy gyengébb iskolát, mert ez túl sok neked.
Szerintem így nem tudsz mit csinálni, én is csak olyanokról hallottam, hogy súlyos betegség, egészségügyi probléma, mentális problémák vagy terhesség, szülés, gyereknevelés miatt engedélyezték a magántanuló státuszt.
Egyébként szerintem nem feltétlenül a gyengébb képességek miatt van az, hogy a kérdezőnek ennyit kell tanulnia, hanem egyszerűen tényleg ennyit kell ma tanulni. Én kitűnő tanuló voltam, kitűnőre érettségiztem és abszolút nem tartom magam gyenge képességűnek, de a gimi alatt bizony másról sem szólt az életem, mint a tanulásról. Tanultam minden délután estig és hétvégén is tanultam, hogy hétköznap legyen időm megtanulni az új tanulnivalót, amit majd azon a héten adnak fel. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg esszét, beadandót kellett készíteni. Pedig én sem jártam versenyistállóba, ilyen a középiskola sajnos. Nekem sem volt időm a barátokra, hobbira, családomra, mert mindig tanulni kellett, max. a szünetekben tudtam néhány napot ilyen célra fordítani.
Nem tudom hová jársz iskolába, de keress valami gyengébb gimnáziumot és érettségizz le. Nem igaz, hogy minden iskolában ennyit kell tanulni. Persze vannak olyan hetek mikor pl több témazáró van, és tanulni kell de nem ilyen az átlagos hét. Vagy képességeidhez képest túl erős gimibe jársz vagy egyáltalán nem tudod beosztani az idődet. Nem kell ötös tanulónak lenni de érettségizz le és utána tanulj szakmát.
Ha nagyon nincs más menj át esti tagozatra, egyik ismerősünk ezt csinálta. Sok gimiben van esti, tanulni persze ott is kell, de nem kell annyit bejárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!