Ha érettségi után elvégzek egy 2 éves képzést, akkor utána tudok menni államilag támogatott egyetemre?
Figyelt kérdés
Idén érettségizem, de sajnos az egyetemre idén nem sikerült bejutnom és a Képzőművészeti egyetem szakképző iskolájába szeretnék menni alkalmazott fotográfus szakra (ez egy 2 éves képzés) de ez után mindenféleképpen szeretnék menni az ELTére egyetemre, de ide akkor tudok majd jelentkezni úgy is, hogy az állam fizeti??
Nagyon fontos lenne a válasz! Előre is köszönöm!
2010. jún. 12. 12:52
1/4 anonim válasza:
"ELTére egyetemre"
Így ez értelmetlen, mert az ELTE nevében benne van az egyetem.
2/4 anonim válasza:
Miért ne tudnál? Az állam 12 félévet finanszíroz, ebből alapképzésben a képzésre előírt minimális félévszámon kívül még kettőt fizetnek. Ha szakközépiskolai képzésről van szó, akkor az - tudomásom szerint - nem számít bele a felsőoktatási féléveidbe, míg ha ez egy 4 féléves felsőfokú szakképzés, akkor is lesz még 8 féléved.
3/4 anonim válasza:
Ha jól sejtem, ez egy OKJ-s képzés. A válasz a kérdésre: igen, finanszírozza.
4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2010. jún. 12. 13:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!