Így is lehetek orvos vagy ez tévhit?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Hallotam pár napja egy olyan dologról, hogy, ha lediplomázol orvosi képalkotókent akkor bizonyos tárgyakat amit ott felvettél és levizsgáztál belőle azokat át lehet vinni orvosira és meg 3-4 év ottani tanulás után lehet orvosi diplomát szerezni2018. márc. 31. 13:22
1/11 anonim válasza:
Nem tudom ott hogy van de igen, ilyen létezik.
Lehet krediteket átvinni és beszámítattni, ha a tárgy jegyzője megengedi(elég nagy az átfedés, nem sokkal könnyebb ott megszerezni stb szoktak a pontok lenni amiket fogyelembe vesznek)
2/11 anonim válasza:
És még annyi hogy maximum 40%ot lehet beszámítatni
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a felvilágosítást!
2018. márc. 31. 14:10
4/11 anonim válasza:
Ez hülyeség. Lehet pár tárgyat elfogadnak, bár szerintem ez is kizárt, de 1-2-3 évet pláne nem lehet emiatt elcsalni. Az orvosi sokkal magasabb szintű oktatás, mint ez a képalkotó izé.
5/11 A kérdező kommentje:
Úgy hallottam az anatómiát, élettant és még valamit fogadnak el. Már nem emlékszem pontosan
2018. márc. 31. 15:18
6/11 anonim válasza:
Ez tuti baromság. Az orvosin két év anatómia van, a képalkotón mennyi, fél? Nem egyszintű a kettő, nem fogják elfogadni.
7/11 anonim válasza:
Na, anatómiát meg élettant azt pont biztosan nem. :DD Még ha a fogorvosit emlegetnéd ember, na de képalkotó? Bár amúgy szerintem még fogorvosi esetén sem fogadják el. Annyira komoly anatómia és élettan, mint orvosin, sehol máshol nincs, még akkor is, ha páran szeretnék azt hinni, hogy ők ETK-n meg pszichológián azt tanulnak.
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nagyon félek hogy nem fogom elérni az államis pontokat, mert ha az nincs akkor halott az orvosi karrierem... sőt a kezdete is, ezért kerestem ilyen "b" tervet, hogy hatha valahogy ki lehet kerülni, ha szükség lesz rá.:/
2018. márc. 31. 18:40
9/11 anonim válasza:
Még van másfél hónap az érettségiig. Tanulj. Ha meg nem jön össze, akkor kihagyhatsz egy évet, addig elmehetsz dolgozni akár, és közben tanulsz, majd megismétled az egyik vagy mindkét emelt érettségit. Elég sokan csinálják ezt.
10/11 anonim válasza:
Elég sok ember van, akit nem vesznek fel esőre. De erre nem az a megoldás, hogy elmész valami olyan szakra, ami amúgy nem érdekel, csak majd "hátha elfogadják". De mint mondtam, nem fogadják el. Ráadásul csak az államilag finanszírozott féléveid vesztegeted, ami orvosin nem kevés. Van még időd, tanulj. Ha meg nem megy elsőre, akkor újra lehet érettségizni. Egyébként is...mi lenne rá a garancia, hogy majd egy másik szakról átvesznek? Ja, semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!