Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyógyszerész ill. a vegyész...

Gyógyszerész ill. a vegyész szakma mennyire veszélyes?

Figyelt kérdés

Igazából még csak most vagyok továbbtanulás előtt, nagyon érdekel a kémia, de kísérletezni nem szoktunk. :S

egyetemen mennyire nehéz ez a része?

2010. jún. 11. 12:54
 1/7 anonim ***** válasza:
32%
Előfordul, hogy felrobbantunk ezt azt.
2010. jún. 11. 12:55
 2/7 anonim ***** válasza:
54%
ha nem vagy idióta, akkor nem veszélyes, mert tudod, hogy mi mivel hogy reagál, és nem robbantod fel magad. egyetem nehéz, de ha érdekel, akkor menni fog.
2010. jún. 11. 13:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

hi! gyógyszerésznek tanulok, már negyedéves vok.

laboron nem volt semmi robbantás (amúgy csak negyedév első félévéig volt kémiai - a gyógyszerészeti kémia -, ha betartod a biztonsági rendszabályokat (nem használsz nyílt lángot pl. éter közelében stb.) semmi sem történik.

2010. jún. 11. 13:02
 4/7 anonim válasza:
74%
Én ehhez nem értek, mert sem gyógyszerész sem kémikus nem vagyok. De dolgoztam gyógyszergyárban, ahol igen kemény gyógyszereket állított össze a gyár, azaz az alkalmazottak és köztük én is és a kollégáim, akik a töltő gépen dolgoztak. Magyarul beszívtuk, lélegeztük, érintettük ezeket az anyagokat, melyek igen kemény magzatkárosító hatásúak. Nyilván nem mindegyik. De az állandó érintkezés ezekkel az anyagokkal nem tesz jót senkinek.
2010. jún. 11. 13:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ami veszélyes lehet, az nem feltétlenül a robbantás, hanem az élettani hatásai esetleg. Nagyfater nagyon sokáig dolgozott a vegyiparban, műanyagkutatással foglalkoztak. Sok kollégája halt meg rákbetegségekben, bár az akkori viszonyokat ugye ismerjük, elég ha csak Csernobilra gondolunk... (Bár az is igaz, hogy lángost sütögettek az ottani edényekben, tehát nincs min csodálkozni.) A mostani viszonyokat nem ismerem, de biztos sokkal szigorúbban ellenőriznek mindent:)

Ja, és én is gyógyszerész szeretnék lenni, remélem sikerül is, a vegy- és gyógyszeripar nagyon jó terület, már várom:) Amiket hallok az egyetemről, akár BME VBK, akár a gyógyszerészeti karok, nem lehet könnyű, de ha szereted a matematikát, a kémiát és a fizikát, nem hiszem, hogy ne csinálnád élvezettel:)

2010. jún. 11. 13:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
abban a gyógyszergyárban akkor keményen megszegték a munkavédelmi szabályokat. diplomás gyógyszerészt meg nem töltői munkakörben fognak alkalmazni. adott a kutatás, vagy pl. gyógyszerellenőrző, gyógyszertári munka (labor ill. gyszerkiadás) a lehetőségek végtelenek.
2010. jún. 11. 13:14
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2010. jún. 11. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!