Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A BME Mérnök infó szakán...

A BME Mérnök infó szakán milyen szintenre húznak fel a programozásból az első félévben?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom első félév C, majd második félév C++ és a 3. pedig Java.

Az első félévben mit tanítanak az Programozás alapjai 1 órán?

2018. márc. 30. 19:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Hát ha az érdekel, hogy a munkaerőpiacon használható-e bármire az első félév tananyaga, akkor a válasz: nem.
2018. márc. 31. 14:03
 12/21 A kérdező kommentje:

10# Köszönöm szépen :D Ment a like.

A többieknek ... Nem hiszem el, hogy nem tudtatok válaszolni a kérdésre. Pedig állításotok szerint mind oda jártok. 11# Kicsit sem érdekel, hogy munkaerőpiacon használható-e, mert nem ez volt a kérdés.

Szimplán érdekelt, hogy milyen szinten lesz az oktatás a programozást illetően az első félévben, hogy felkészüljek rá, hogy könyebb legyen az első időszakom.

Ennyire részletesen nem akartam bele menni, de fél év után ott hagytam egy külföldi egyetemet és a BMEre jelentkeztem szeptemberi kezdéssel. Magyarul van még 5 hónapom, hogy kicsit rá készüljek. Főként a matekra és fizikára fogok rámenni, de akkor már a C-t is elkezdem. Nem megyek el dolgozni erre a pár hónapra, akkor mért ne könnyítsem meg az életemet azzal, hogy előre tanulok?

Amúgy a javával már a jóval az emelt érettségi felett vagyok, lassan a junior szinthez közeledek a springel, szóval kicsit sem érdekel, hogy milyen szinten jutok el Cvel az első félévben, csak kíváncsi voltam, hogy mire számíthatok.

Ezt nem írtam le részletesen, mert semmi közötök hozzá és a kérdés szempontjából lényegtelen, hogy mért akarom tudni, hogy miket tanítanak az első félévben a programozás alapjaiból.

Senki sem akart a kérdésre válaszolni (kivéve a kedves tizesemet :) ) csak flegmán oda b asztak valamit, hogy "Álmodj királylány... :)", meg hogy nem ők fognak megtanítani, meg nagoyn kevés az. Nem érdekel ... nem az volt a kérdés :D

2018. márc. 31. 14:31
 13/21 anonim ***** válasza:
25%

"A többieknek ... Nem hiszem el, hogy nem tudtatok válaszolni a kérdésre. Pedig állításotok szerint mind oda jártok. 11# Kicsit sem érdekel, hogy munkaerőpiacon használható-e, mert nem ez volt a kérdés. "

Akkor mi a búbánatos pélóért nem nézted az operatív tantervben?

Egyszerűen unja már az ember minden egyes k..rva ilyen kérdéshez az aktuális életképtelennek belinkelni azt, ami 2 google keresés lenne.

1. lépés: Google: Egyetem neve + szak neve + operatív tanterv

2. lépés: Kikeresed azokat a tárgyakat, amiknek érdekel a neve.

3. lépés: Google: Egyetem neve + tantárgy neve / kódja.

2018. márc. 31. 15:00
 14/21 anonim ***** válasza:
61%
Egyébként meg az oda kerülők nagy része nem programozott sosem, mindent az alapoktól kezdenek és ez igaz minden szakra. Sehol sem várják el, hogy te már benne legyél a szakmában, ha egyszer az a dolguk, hogy megtanítsanak erre.
2018. márc. 31. 15:01
 15/21 A kérdező kommentje:

"Akkor mi a búbánatos pélóért nem nézted az operatív tantervben? "

Mert nem tudtam, hogy létezik operatív tanterv, azt sem tudtam hogy mi az. Az én egyetemen csak a semsezterenként tartott órák voltak előre megadva, de az hogy pontosan mit milyen mélyen és hogyan tanítanak nem. Mint mondtam teljesen más oktatási rendszerben voltam. A gimnáziumban meg nem volt ilyen.

"Egyébként meg az oda kerülők nagy része nem programozott sosem, mindent az alapoktól kezdenek és ez igaz minden szakra. Sehol sem várják el, hogy te már benne legyél a szakmában, ha egyszer az a dolguk, hogy megtanítsanak erre."

Ők nem fognak megtanítani programozni és nem is várom el. Az alap mérnöki ismeretek és a papír miatt megyek oda. Amúgy meg sok időm van, annyira sok, hogy tudod ilyen kommentekre válaszolni még úgy is hogy próbálom minél normálisabban eltölteni az időmet.

Amúgy semmi újjat nem láttam a linkelt részen szóval nem lesz nehéz. A C sytaxa meg pár nyelv specifikus dolog megtanulása után menni fog. Mért ne tanuljam meg?

Könyebben fog menni és akkor olyanra tudok majd koncentrálni első félévben ami nem megy pl.: a fizika.

Több szabad időm lesz olyanokat tanulni magamtól ami tényleg érdekel. Akkor mért nem ebben az 5 hónapban teszem azt? Az is csinálom csak jobb ha hosszú időn át folyamatosan tanulok valamit mint napi 10 órában csak pár hónapig, majd egy nagy szünet után megint intenzíven.

2018. márc. 31. 15:23
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
Nem a programozásról szól az első négy félév. Ebben tévedsz. Matekből és más tárgyakból fogsz kibukni, csúszni. Programozásból nem szoktak sokan elhasalni, már aki figyel és gyakorol és készül rendesen és a házikat, szorgalmikat is megcsinálja. Ha nem ment a külföldi egyetem a BME VIK se fog menni. Ha van lehetőséged rá módosíts sorrendet.
2018. ápr. 2. 18:07
 17/21 A kérdező kommentje:

16# Olvasd el az előző kommenteket és nem az egyetem "nehézsége" miatt hagytam ott a külföldi egyetemet.

Az egy applied sciences egyetem volt. Az az egy főiskola szintű hely ahol főleg praktikus oktatás zajlott. A legtöbb órám programozással kapcsolatos volt.

Egyedül sokkal jobban haladtam mint az egyetem anyaga. Hamar rájöttem, hogy egy pluralsight előfizetés többet ér. Ha már egyetemre megyek inkább olyat tanulok, amit magamtól nem tanulnék és szerzek egy alap mérnöki háttért.

2018. ápr. 2. 21:06
 18/21 anonim ***** válasza:
A BME VIK ebből a szempontból nagyon rossz hely. Ugyanis itt még inkább magadnak kell tanulni. Nem fognak a szádba rágni semmit, sőt. A pluralsight előfizetés jól fog jönni itt. Nem húz fel az egyetem itt semmire, magad kell megküzd mindenért önállóan. Én szóltam, hogy másik egyetemet válassz inkább, de a te dolgod, majd egy év múlva írd meg, mit választottál és mire jutottál.
2018. ápr. 4. 13:38
 19/21 anonim ***** válasza:
C++-t tanulj, ne C-t. Felesleges. Ha megy a C++ akkor a C is gyerekjáték, fordítva ez már nem feltétlen igaz.
2018. ápr. 7. 07:31
 20/21 anonim ***** válasza:
Visszatért a híres 58%-os...
2018. ápr. 7. 07:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!