Lehet egy (szak) gimnázium ötödévét és egy egyetem első évét egyszerre végezni?
Jelenleg egy zeneművészeti szakgimnáziumban (konziban) tanulok.
Jövőre 12. osztályos leszek, és természetesen minden álmom, hogy a hangszeremmel menjek tovább egyetemre, azonban a tanárom még érettségi után is szeretne velem foglalkozni egy évet.
Ez így mind szép és jó, de beláttam, hogy a zenei, és az összes többi művészi pálya egy óriási nagy lutri, mert nem lesz mindenkiből híres előadóművész, egy tanári fizetés pedig nem feltétlen fedezi azt a mindennapos munkát, amit belefektettem ebbe a dologba.
Így gondolkodtam azon, hogy elkezdhetnék még a zenei előtt egy más jellegű alapszakot levelezőn.
Leginkább a kommunikáció és média érdekelne.
Nem mellesleg szerintem nagyon jó kiegészítés lenne a zene mellé, mert így megtanulom jobban eladni magam, és ezt nem kell helyettem megtennie valakinek több százezres összegekért.
De a kérdésem az, hogy lehet egyszerre 13. osztályt és egyetemet végezni?
Ha elsőre felvesznek a zenei szakra, az előbbit nappali, lehetőleg támogatott formában végezném, míg a másikat levelezőn.
Nem konkrét a kérdés.
Ha ténylegesen öt éves a gimnázium, magyar az ötödik év végén teszel érettségit, akkor nem lehetsz egyetemista közben.
Ha az a +1 év csak valamilyen ráépülés szóval érettségi után van, akkor lehet felvételizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!