Business és management egyetemekhez milyen faktokat érdemes felvenni?
Ha nem vagy jó matekból nem biztos, hogy a fakt segíteni fog. Főleg hogy ott gyorsabb tempóban és nehezebb dolgokat tanulnak, szóval benne van hogy még rosszabbul fogsz teljesíteni. Lehet nem ártana akkor egy magántanár, hogy mire kezdődik a fakt stabilabb alapod legyen. Amúgy az elsőnek igaza van, a gazdasági szakokhoz a nyelv jön jól, főleg az angol. Egyfelől egyetem alatt is kell, beadandókhoz és a szakdogához is szoktak kérni idegen nyelvű hivatkozásokat másfelől ha itthon is helyezkedsz vannak bőven állások ahova elengedhetetlen a tárgyalóképes nyelvtudás. Infóból emelt felelsges, úgyse fog kelleni egyetem alatt abból más, mint hogy tud használni az m.officet. Ha esetleg van több infós tárgy azokon meg olyat tanítanak aminek semmi köze a gimis infóhoz, csak hogy hogyan kell használni mondjuk az SAP-t.
Külföldre készülsz amúgy hogy business and management egyetemet írtál?
Köszönöm a válaszokat!
Szerencsére nagyon jó nyelvérzékkel áldott meg a genetikai lottó, ezért angolul anyanyelvi folyékonysággal, németül pedig jelenleg B2-es szinten beszélek, ezért ezekkel nincsen gondom. Októberben fogok emelt szintű érettségit letenni angolból, és utána le tervezem adni a tantárgyat, hogy a harmadik faktom+első nyelvi órám német lehessen.
Matekból nem vagyok kiemelkedően jó, de rossznak se nevezném magamat. Egy, az első 10-ben lévő "versenyistállóba" járok, szóval itt az emberek többsége kiemelkedően intelligens, és itt is emelt matekra, és még így is meg tudom tartani a 4-esem. Egy matek tanár semmikép sem árthatna, szóval köszi a tanácsot!
Nagyon röstellem, de nem olvastam végig a válaszod kettes, ezért most az utolsó kérdésedre válaszolnék.
Őszintén szólva, még nem tudom, hogy hova készülök. Mint előbb mondtam, elég jól megy az angol, ezért arra gondoltam, hogy érdemes lenne kihasználnom ezt az égi tehetségemet valamilyen módon, és a külföldre utazás mindenképpen ilyen lehetne. Nemrég kaptam egy ösztöndíjat, mellyel lehetőségem volt egy hónapot eltölteni Amerikában, és azóta sokkal kritikusabban látom Magyarországot, és nagyon elhúz a szívem. Viszont nehezen találok jó BBM képzéseket, Európában csak mesterképzéseket látok.
Van esetleg valamilyen egyetem, amit ajánlanál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!