Ha Erdélyből költözök Magyarországra akkor van lehetőségem OKJ-re?
Figyelt kérdés
Cukrászatot szeretnék tanulni, de nem tudom, hogy szükséges-e magyar állampolgárság (gondolom igen) illetve kell-e fizetni ha ez az első ilyen képzésem?
Köszönöm a válaszokat
2018. márc. 17. 22:04
1/4 anonim válasza:
Az OKJ nem sokat ér, attól nem lesz cukrász belőled.
2/4 A kérdező kommentje:
A tanítás színvonala nem megfelelő? Igazából kevés személyes tapasztalaton alapuló véleményt olvastam szóval az is érdekelne, hogy el lehet-e helyezkedni a tanultakkal?
2018. márc. 17. 22:44
3/4 anonim válasza:
A színvonal sem azonos a szakmunkás képzésével. Elhelyezkedni gyakorlat nélkül pedig lehetetlen. Ha nem talál cukrászt, aki alkalmaz gyakornokként, akkor nem talál munkát. Magyarországon összeköttetés nélkül nincs munkahely.
Nem az állami propagandára kell hallgatni.
4/4 anonim válasza:
A gyakorlatot akinek nem sikerül, megszervezi az iskola is, segítenek ebben. Amúgy én ismerek olyan okj-s iskolát , ahol képeznek cukrászokat, és ott nekik van sütő. Meg egyébként is; szerintem ez az általános, hogy ott van sütő, ott az iskolában ki lehet sütni a dolgokat. Amúgy ezeket nem tudom. De valószínű, ha ide költözöl, akkor járni fog a kettő ingyen okj, ha még 25 alatt vagy. Ha közben betöltöd a 25-öt, akkor már csak egy. Ezt sem tudom pontosan, hogy meddig "nem szabad betöltse a 25-öt", ha még okj-re akar menni. Amúgy nemtom, szerintem hívd föl az oktatási hivatalt meg valami oktatas.hu a címük , a honlapjuknak. Hátha ott böngészve is találsz infot, de inkább hívd föl őket , szerintem az a leggyorsabb, de ha pont mindig foglalt lenne, biztos van valami e-mailcímük is, ahol megérdeklődhetnéd, hogy van -e lehetőséged így okj-re; de szerintem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!