Milyen lehetőségem van egyetemre felvételizni, ha fel vagyok mentve idegen nyelvből?
Sok helyen utána néztem van ahol azt írják , hogy semmi esélyem sincs , semmi értelme mert úgyis kibukok , de vannak akik azt írják , hogy akadály nélkül felvételizhetek és kisebb akadályokkal diplomás ember leszek.
Egyértelmű választ még nem kaptam erre a kérdésemre.
A ki szemelt egyetem a Szent István Egyetem kereskedelem és marketing szakra szeretnék menni. Esetleg ápolás és betegellátás mentőtiszt is érdekkel.
Ezekhez a szakokhoz mennyire fontos az idegen nyelv ?
Mik a lehetőségeim ?

Köszi!
Van egy olyan jogszabály ami kimondja , hogy akkor lehet valakinek diplomája , ha van nyelvvizsgája.
Az én esetemben mi a helyzet ? Fel vagyok , mentve akkor is kel tennem egy nyelvvizsgát , ha fel vagyok mentve? A felmentésem ilyenkor figyelembe veszik ? Vannak olyan szakok amikhez nagyon , kell a nyelv. Logisztikát tanulok és oda is kell valamennyi nyelv ismeret. Emelt infót vettem fel az angol helyet. Infón is kell egy kis angol.
Egyetemen figyelembe veszik , ha fel vagyok mentve ? Vagy nem és ugyan úgy kell teljesíteni.

Egyelőre nem a felvétihez, hanem a diplomához kell a nyelvvizsga.
Kérdező, érdeklődj utána az Oktatási Hivatalnál, hogy a felmentés a diplomára is érvényes-e. Sok szakot el tudnál különösebb gond nélkül végezni.

Köszi!
Legalább nekem is van esélyem. ☺

Kedves kérdező! :)
Megörültem mikor láttam, hogy mehetsz egyetemre! :) Nem igazán jártam még ennek utána, épp most tanulom a gyógypedagógiát és tudom nem ismerjük egymást, de nagyon sok kitartást és sok sikert a továbbiakban!! Hajrá!
Köszönöm a kedves szavakat!
Igen , én is megörültem :) .
Mostmár csak rajtam múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!