Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyek valóban piacképes...

Melyek valóban piacképes felsőfokú képzések/szakmák?

Figyelt kérdés
Teljesen tanácstalan vagyok, sok rosszat hallottam, hogy Fsz után nem tudnak elhelyezkedni az adott szakmán belül. Pl. intézményi kommunikátorral vagy idegenforgalmi szak menedzserrel... Mit válasszak akkor? Jogi asszisztensnek vagy logisztikusnak, vállalkozási ügyintézőnek lenne esélye? Segítsetek!
2010. jún. 10. 12:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
amiket felsoroltál, abból egy érdemleges van, a logisztikus. amúgy a programozó, mérnök, fogorvos, ilyesmi fut mostanában, de szinte mindenehz hátszél kell, vagy elhúzni nyugatra
2010. jún. 10. 12:37
 2/7 anonim válasza:
100%
Én intézményi kommunikátor szakot végeztem és tényleg nem lehet vele semmit kezdeni, nem is tudják sokan mit takar és nem is érdekli a munkáltatókat plussz nem is lehet elmagyarázni mire jó,semmire. Ráadásul az egész suli nem volt egy komoly vmi. Annyit értem vele hogy addig is tanultam míg nem jelentkeztem újból főiskolára,mert először nem vettek fel. Tuti tippet nem tudok, csak annyit hogy ezt semmiképp ne válaszd! Ja és rajtam kívül még 2 embert ismerek akik ezt végezték és ugyanaz a véleményük. Válassz valami olyat ahol van nyelvtanulásra és nyelvvizsgára lehetőséged valamint a tantárgyak közt van informatika, esetleg gépírás.
2010. jún. 10. 12:45
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

Nekem is FSZ-em van, jogi asszisztens.

Ilyen megbánt dolgom még nem volt az életben! (Hülye voltam, 18 évesen még fogalmam sem volt, hogy mit akarok kezdeni az életemmel. Jó, most 24 vagyok, és most se rózsásabb a helyzet. :) )

Most andragógiát tanulok (jó, tudom, ez se jobb), és be tudnám verni a tanár képét, ahányszor órán azzal jön, hogy az FSZ ilyen meg olyan jó dolog. Hol? Kinek?? Melyik??? Elment 4 államilag finanszírozott félévem erre a &@!#-ra (mikor tanulhattam volna értelmesebb dolgokat is), elhelyezkedni nem lehet vele, komolyan, a sima OKJ-s gépíró és szövegszerkesztő bizonyítványommal tudtam csak elhelyezkedni, keresek nettó 70ezret, és az a legrosszabb, hogy mindenhol azt látom, hogy diploma nélkül sz@rt se ér az ember, már bocsánat.

Az FSZ egy nagy kamu. Annyira megalázó, hogy ha bárhol kérdezik, hogy mi a legmagasabb iskolai végzettségem, akkor az érettségit kell mondanom, mivel olyan sincs sehol, hogy "2 elherdált év egy egyetemen", de felsőfokúnak sem jó sehol...

2010. jún. 10. 12:52
 4/7 A kérdező kommentje:
Na igen, így vagyok Én is, nem tudom mihez kezdjek magammal, nincs szakmám így gondoltam 22 évesen még beleférek egy suliba, ha már ingyen van. De nem tudom mit érek ezekkel egyáltalán. Nem akarok 2 évet elsza.rni ezért, de fősulira esélytelen vagyok...:) Ahogy elnéztem a logisztikus az amivel talán érek valamit és el is tudok helyezkedni... De ez tényleg vicc, hogy 2év felsőfokú képzés elvileg és semmit nem ér, 3 év alatt már diplomát lehet szerezni... hol vannak itt az arányok?:D
2010. jún. 10. 13:00
 5/7 A kérdező kommentje:

Lány vagyok, így a mérnök, programozó nem igazán érdekel:)

Köszönöm a válaszokat várom még a tapasztalatokat!:)

2010. jún. 10. 13:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

jelentkeztél végül valahova?

2010. aug. 13. 14:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen! Végül Fogászati asszisztens lettem :)
2013. máj. 12. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!