Segítség, merre tovább?
Harmadikos vagyok gimiben és még mindig nem tudom, hogy mit tanuljak...
Segítséget szeretnék kérni, hogy mi az amit érdemes tanulni, el lehet vele helyezkedni, s még aránylag jól is fizet.
Mindenképpen főiskolára szeretnék menni, szóval nem csak egyszerő 1-2 éves OKJ-s képzásre.
(Jajj és még annyi, hogy én inkább reál beállítottságú vagyok.)
fiú vagy, vagy lány? Reálnál nem mindegy.
Ha lány: Én építésznek tanulok, most leszek végzős. Egyre inkább nőiesedik a szakma. Ha van kézügyességed, meg egy kis kreativitásod akkor ez nemrossz választás. (de vigyázz, az egyetem elég nehéz)
Ha fiú vagy akkor egyértelműen gépészmérnök. Csak jó suliba kerülj be. (pl. bme, de miskolcnak is jó hire van) Nagyon keresett és jólfizető szakma. Vannak cégek akik hajlandóak fizetni a doktorid, ha hozzájuk mész majd dolgozni.
Ilyen "mindentbele" szakokat, h matematikus, fizikus meg hasonlók ne válassz, mert azokkal viszont nehéz elhelyezkedni.
Ha nem érdekelnek a műszaki dolgok, még lehetsz közgazdász, de abból most nagy a túlképzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!