Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Merre tanuljak tovább? (matek-...

Merre tanuljak tovább? (matek-logika)

Figyelt kérdés

Főiskolára, egyetemre szeretnék járni a 2012es tanévtől. Igazából a jegyeim jók, 4,7es átlagot produkálok. A matekot nagyon szeretem, de jelenleg nyelvi tagozatos gimnáziumi osztályba járok, úgyhogy jövőre beterveztem egy angol felsőfokút is. Az informatika is vonz, azonban hosszútávon azt nem találom túl érdekesnek, nem kötne le.

Egyáltalán nem ismerem, hogy milyen szakok, szakmák vannak, semmilyen tájékoztatást nem tartanak ilyen célból.

Magamat valamilyen nagyobb cég alkalmazottjaként tudom elképzelni, ahol az idő múltával egyre feljebb kerülhetek a ranglétrán. Úgy érzem fontos a folyamatos fejlődés, a kihívások. Maximalista és precíz vagyok. Kommunikációs képességeim is jók, illetve inkább a logikus dolgokat szeretem (a matek iránti szeretetem is ezt tükrözi).

Bármilyen tanácsot örömmel olvasok! Köszönöm!

2011. júl. 28. 00:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha elsőként elmész matematikusnak, akkor utána rengeteg út megnyílik előtted továbbtanulásra + tovább szakosodásra. Mondjuk én bme-re járok. Egyik barátom matematikus, és most már végzett a bsc-vel. Elkezdte a matekos msc-t, és közben az info-s bsc-t. Közben már dolgozik is, és elég sokat keres.
2011. júl. 28. 00:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Építőmérnök, mérnök informatikus, villamosmérnök, gépészmérnök, programtervező informatikus, matematikus, közgazdász.
2011. júl. 28. 01:17
 3/5 anonim ***** válasza:
nemzetközi gazdálkodás: matek-nyelv is kell oda (vagy más közgáz)- majd logisztika. van rá kereslet elvileg.
2011. júl. 28. 02:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Első: Csak bsc-vel mit dolgozik a barátod, hogy olyan "jól" keres? (Persze ha nem a szakkal kapcsolatos, akkor mindegy) (Csak jövőre felvételizek, azért kérdezem.)
2011. júl. 28. 09:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Egy cégnél programoz, és bőven az átlagkereset felett keres, egyetem mellett, részmunkaidőben. És úgy programoz, hogy ugye ő nem informatikus, hanem matematikus.
2011. júl. 28. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!