Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző OKJ-t végzettek?
Figyelt kérdés
Elsősorban hogy a szimpla OKJ-s tanfolyammal el lehet-e helyezkedni, ha igen hova és mit csinálni? Azt olvastam hogy a beszerzők nagyon jól keresnek.. Mit is csinál pontosan egy beszerző? Azt értem hogy Különböző ügyfelekkel akiktől egy cég rendel kapcsolatot tart, ill. a szállítókkal és útvonalat tervez (?) Kicsit tájékozatlannak érzem magam a kereskedelmi szellemi munka világával kapcsolatban, örülnék egy kis látókör tágításnak.Mindenképpen egy multinál képzelem el magam, egy kommunikatív, szervezős pozícióban.Én úgy látom hogy a szellemi munka területén nem kifejezetten a végzettség hanem inkább a gyakorlat és tudás számít, mi az amit a logisztikai OKJ-n tanítanak és speciális és szükséges? És hogy néz ki valójában a munkavégzés? Mi az a munkakör amit egy-egy nagyobb cégnél ahol esetleg (?) külföldi munkalehetőséget is ajánlhatnak később (OKJvel) Vagy ha esetleg itthon szerzett gyakorlat után egyénileg keresnék esetleg angliában ilyen munkát találnék? És még egy téma.. Alapfokról erős A2-ről mennyi idő alatt lehet elsajátítani a munkához szükséges nyelvtudást? Vagy egy külföldi partnerrel való kapcsolattartáshoz milyen színtű nyelvtudás szükséges? Elegendő az olyan állásokra a középfokú nyelvvizsga ahova azt írják a tanfolyam mellé hogy 'erős angol nyelvtudás'. Sok logisztikusra van szükség és egyre többre nem? És az esti valamint nappali oktatás között nagy e a különbség, fontos-e hogy nappalin tanuljam, több mindent tudok elsajátítani ami később jól jöhet? Kérlek ha a szakmában dolgozol ezzel a végzettséggel vagy tanulod vagy gyakornok vagy (ha igen mennyi fizetésért és mit csinálsz) vagy van bármiféle rálátásod a témára kérlek írd le.2018. márc. 8. 15:12
1/1 anonim válasza:
Akkor elárulom az igazságot.
Sima OKJ-val ne is álmodozz erről, amit leírtál.
Az OKJ arra elég, hogy nagyobb várásokba kisegítő munkákat csinálj vagy jó kapcsolatokkal, céghez menj. De itt sem multira kell gondolni.
Egy közgáz alapszakkal(egyetem) és logisztika mesterrel leszel azon a szinten, hogy nagyon jól keresel, multinál dolgozol, tartod a kapcsolatot a külföldi/magyar partnerekkel és útvonalakat tervezel. (Igen, ez is benne van. Logisztika szerinted mit jelent? :)
Nagy a felelősség, így megkövetelik a magas végzettséget.
A nyelvtudás elsajátítása rajtad múlik, 1-2 év rendszeres tanulás (itthon) simán elég.
Nappali esti... nappalin több idő van.
Esti azoknak van, akik már dolgoznak mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!