Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző OKJ-n mennyire nehezek a számítási feladatok?
Szia! 2 éves logisztikai képzésben vagyok, idén vizsgázok. 3 részből áll a vizsga, szóbeli, irásbeli, gyakorlat.
A szóbeli és gyakorlat könnyű viszont az irásbelin országos szinten elképesztően nehéz. Mi sulinkban 80% os a bukási ráta, de ez központilag nehéz. Nem a számolás az hanem a kérdés van ugy feltéve hogy nem tudsz belekezdeni a feladatba mert úgy meg van csavarva. Mi félünk tőle nagyon, a 4+1 éves nem tudom milyen ,ilyen osztály is van itt és néha összevont órák vannak, de kb meg sem tudnak szólalni. Nagyon nehéz, 2x gondold át hogy mész-e mi megbántuk mert 2 év kuka ha nem sikerül...
Utolsó vagyok. Ha begyakorlod a számitásokat és gondolkozol sztem meglehet irni azért. Sokan mondják h az okj-s logisztika semmit nem ér. Na ez kamu.
Ha teszel mellé egy nyelvvizsgát akkor 80% hogy munkát találsz magadnak. Plusz ezt lehet továbbtanulni felsőoktatásban is. Mindenképp jól fejleszthető egy szakma, ha belefogsz állj rá és nem lesz baj.
Mindig azok mondják azt, hogy lósz.rt nem ér, akik nem értek el vele semmit.
Minimum fluent angollal kapsz vele munkát. Nagyon összetett munkakör. Egyébként igen, az írásbeli része az hát... pláne pályakezdő fiatalok részére elképesztő nehézségű. Én dolgoztam vele 2 évet, szeretem, viszont szeretnék helyben nagyobb cégnél logisztikai területen dolgozni, ott meg diplomát kértek, így továbbtanultam + azóta megtanultam 3/4-1 év alatt ~középfokon~ németül, egyedül.
Bármilyen fura, de ha jó vagy benne, rengeteg kapcsolatod van, ha csinálsz céget vagy egyéni vállalkozást, akkor elképesztő pénzeket tudsz kiszedni belőle. Egy fuvardíjból egy spedi simán leszed 20-30%-ot és még kedves is volt. Ez egy 1000 eurós fuvardíj esetén az egyszerű példa miatt ugye 200-300 euró. Ez 60-90 ezer ft. Ez csak egy fuvar. Ezt az egy fuvart egy kamionos ha nem basszák el az idejét, mondjuk egy Budapest - München pályát 1 nap és 1-2 óra alatt biztosan megteszi.
Milyen költségeid voltak mint megbízó? Irodabérlés (ha van). Áram, számítógép, telefonszámla (csomagfüggő). Mennyit kerestél 1 szaros fuvarral? 60-90 ezer. És egy nap nem egy fuvarral foglalkozik egy spedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!