Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes megszeretni a Gépészmé...

Érdemes megszeretni a Gépészmérnöki diplomát?

Figyelt kérdés
Jelenleg CNC programozó/gépbeállítóként dolgozok egy nagyobb multi cégnél. Érdekelne, hogy mennyire érné meg megszerezni a gépészmérnöki diplomát? Olvasgattam pár helyen, hogy kezdő mérnökök bruttó 400-500 ezres fizetésre számíthatnak ez igaz? Akkor így pénzben nem lenne olyan nagy előre lépés jelenlegi fizetésem is br.480 ezer bár ez 4muszakban es 12órában. Gondolom igy az elején visszalépés lenne pénzben bár tudásban meg bőven előre ami szintén fontos tényező. Arra lennék még kíváncsi, hogy gépészmérnökök mennyire keresettek mostanság?

2018. márc. 7. 14:19
 1/10 A kérdező kommentje:
akarom mondani MEGSZEREZNI :)
2018. márc. 7. 14:21
 2/10 anonim ***** válasza:
50%
Ha ennyit keresel diploma nélkül akkor nem feltétlenül lenne visszalépés bérben. Van releváns szakmai tapasztalatod. De még ha ugyanannyit is kapsz eleinte, mint most, heti 5x8 óra, 8tól 4ig, meg karrierlehetőség
2018. márc. 7. 16:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Bruttó 400-500 mint kezdő gépész bér? Inkább 250-300 lesz az :D Én 3 éve dolgozom és most keresek bruttó 460-at.
2018. márc. 7. 16:44
 4/10 Vodafonelive ***** válasza:
82%

Gépész ként végeztem és nem a szakmámban dolgozom(sajnos), de a kezdő fizetés az a bruttó 190-300-ig terjed BSc diplomával. Én a kettő közöttit keresem, 8 órában(plusz 10 perc), heti 5 nap, irodában 80%-ban, 20%-ban terepen. (ez nem sok lóvé, de ez van)

Arra készülj fel, hogy kemény lesz neked a munka mellett jó esetben 3,5 évet végigcsinálni.

Hozzátenném ez a szak olyan ami nem mostanában lesz felesleges, tökmindegy melyik szakirányát végzed el.

Tárt karokkal várnak sok helyre, mert mérnök hiány van, de sok helyen sajnos az első mondatomban említett fizetés játszik és nem nagyon emelnek rajta.

2018. márc. 7. 17:54
 5/10 A kérdező kommentje:
Huu az kemény kezdő bér br.300 környéke? Pont ezrét kérdeztem, hogy mennyire érné meg. Kifizetek több, mint egy millát az egyetemre es gyakorlatilag nem jutottam előrébb bérben? Jó persze a tudás is nagyon fontos, de akkor már inkább a programozási tudásomat fejlesztem, mint végig szenvedjek egy egyetemet.
2018. márc. 7. 18:32
 6/10 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy hol dogozol. Budapesten, Győrben 200 nettó az kevés még BSC-vel is.

A te esetedben meg amúgysem érdemes a kezdő fizetési sávot nézni. Van elég jó szakmai tapasztalatod, amivel közötted meg egy kezdő mérnök között azért elég nagy különbség van.

2018. márc. 7. 19:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Mint írtam, ne 1-2 évre előre gondolkozz...

Most is bőven az átlagbér felett vagy, releváns szakmai tapasztalatod van, és mire végzel lesz még 3 év. Ezzel nem a kezdő béreket kell nézni már. Másrészt pedig diplomával nagyobb karrierlehetőségeid vannak. Azt gondold végig diploma után 5 évvel hova tudsz eljutni karrierben és bérezésben és hova jutnál el diploma nélkül. Már ott számottevő lesz a különbség, de ahogy telik az idő egyre inkább nyílik az olló

2018. márc. 8. 07:04
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Gondolom akkor hosszabb távon nagyon is megéné. Nem tudom, hogy így 12 évvel a középsuli után mennyire lenne nehéz a mérnöki? Anno matek, fizika jól mentek, de elég sokat felejtettem. Jelenlegi munkámnál csak pár geometriai ill. gyártás technologiához kapcsolódó számításokat végzek. Gondolom ettől azért ott jóval több kell. Érdemes lenne valamilyen egyetemre felkészítő órákat venni v. külön tanár előtte mondjuk matek,fizika? Cad/cam és CNC Technikusi végzetséggel kilehet váltani tantárgyakat?
2018. márc. 8. 09:39
 9/10 Vodafonelive ***** válasza:

Érdemes megpróbálni. Azért attól is függ melyik egyetemre szeretnél menni.

Van ahol van korrepetálás hallgatók által akik tényleg csak arra készítenek fel ami a zh-ra kell, és ezek az órák este szoktak lenni, tehát ha úgy van a műszakod még el is tudsz menni.

Cad/camet talán valamelyik autocadet vagy edget használó órán elfogadhatod.

Én nekem volt CNC esztergályosom így az egyik tantárgy gyakorlati részére max pontot kaptam, zh-t és vizsgát ugyan úgy kellett írnom, viszint ezek eltérhetnek tanáromként és iskolánként!

2018. márc. 8. 11:40
 10/10 xpeterx1995x ***** válasza:

Hát ezt te döntöd el egy kezdő mérnök olyan nettó 250-300 keres, de 8 órába és úgy hogy azért nem kell 10-20 kg-os vasakat emelgetni, illetve ez idővel növekszik plusz gondolom a te is úgy keresel 400+-ba hogy azért sokat túlórázol, meg persze éjszakázol is.

Azt azért tedd hozzá, hogy egy mérnöki képzés nem egyszerű és ha jelentkezel nem fogják egyből a kezedbe adni akkor se ha 10 éve az iparba vagy. Én nekem van technikusim gyártós nem engedtek beszámítani semmit OKJ-st sőt nem is érdekel senkit az OKJ...:(

2018. márc. 24. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!