Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 10 (orvosisoknak 12) félévet...

10 (orvosisoknak 12) félévet támogat az állam, mi van azzal a medikussal, aki 6 év alatt nem tudja elvégezni az egyetemet? Sokan vannak ilyenek, hogy csúsznak?

Figyelt kérdés
Az állam 10 félév (12 félév orvosisoknak - ahogy tudom) egyetemi képzést tud támogatni fejenként, ha az ember bekerül a nemfizetősre. Na már most, sokan még a bölcsészkart sem végzik el a "kiírt" idő alatt, akkor ha egy orvos "csúszik", akkor meg utolsó évben mondjuk fizetni kell a milliókat? (1millió az orvosi/félév)
2010. jún. 9. 01:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
55%
Nem vagyok bölcsész, de szerintem nem szerencsés ez a stílus. Ha az orvosi felé kacsintgatsz, legalább tényekkel tisztában lehetnél: 12 félévet támogat az állam, az ötéves illetve 3+2-es képzéseknél. Orvosin 14-et, tehát mindenki egy évet csúszhat, egyébként meg nem kell bukni...
2010. jún. 9. 03:04
 2/13 A kérdező kommentje:
Lehet hogy tényleg nem szerencsés a stílus. Bár szerintem szerintem majdhogynem vitathatatlan, hogy egy orvosi nehezebb, mint a bölcsészkar. De ezzel nem akarok senkit megbántani, és a kérdés nem is erre irányul.
2010. jún. 9. 07:01
 3/13 anonim ***** válasza:
2 szemesztert bukhatsz. Az azért sok. Ha eleve úgy állsz neki, hogy ez neked nem lesz elég,akkor inkább ne menj az orvosira.
2010. jún. 9. 07:55
 4/13 anonim ***** válasza:

Bölcsészkaron is csak az csúszik, aki nem tanul normálisan (vagy az, aki úgy jár, mint az egyik ismerősöm, hogy csak másodévben tudta felvenni minornak azt, amit akart).

Viszont az orvosin keményen kell tanulni a kettesekért is (legalábbis minden orvosis ismerősöm ezt mondja), ez nem kérdés. Ha erre nem állsz készen, és kiskapukat keresel, akkor nem neked való szak.

2010. jún. 9. 08:34
 5/13 anonim ***** válasza:
A válaszok minden részével egyetértek. Az is igaz, hogy 14 félévet támogatnak orvosin, és az is, hogy ha valaki arra számol, hogy mennyit csúszhat, akkor nem való egyetemre. Normális tanulással az egyetem is simán elvégezhető, bár én még csak a második évemmel végeztem, de eddig semmi komolyabb akadályba nem ütköztem. Az egyetem is úgy van, mint minden más, csak az akar belepusztulni, aki nem oda való, és azzal akarja igazolni, hogy nem ő a hülye/lusta, hogy "ez egyetem, ez azért nehéz, meg nem úgy van az, ahogy elképzelik, hogy bekerülsz, aztán simán megy...".
2010. jún. 9. 09:48
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

14 félévet támogat, ahogy már írták.

Amúgy aki szerint 1 év sok:

Más karokon nem épülnek annyira egymásra a tárgyak, mint az orvosin. Itt ha egy fontosabb tárgyból megbukik vki (márpedig a fontosabbak a húzósabbak, amiket meg szoktak bukni), akkor nem félévet csúszik, hanem rögtön egyet, mert nincs keresztfélév.

Szóval azért nem kell nagyon hülyének lenni ahhoz, hogy el is menjen az a plusz egy félév.

Ennek ellenére szerintem (remélem) 7 év csak elég lesz az elvégzésére, de én inkább csak 6ot szeretnék rászánni, és teszek is ennek érdekében:)

2010. jún. 9. 10:25
 7/13 anonim ***** válasza:
1. vagyok, ismétlem nem vagyok bölcsész, ellenben van egy kedves orvosis ismerősöm, ő szokta mondani, hogy ha ő BTK-ra járna, tuti 5 egész felett lenne az átlaga... Elhiheted, hogy ez a magatartás senki számára nem követendő példa. Matek szakra járok, ne mondd, hogy az könnyebb.
2010. jún. 9. 13:37
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem így kezdek neki az orvosinak nyugi és nem "kiskapukat" keresek... Csak ismerek vkit aki minimum egy évet fog csúszni és elhihetitek nem azért, mert egy link alak lenne. És én ebből indultam ki. Az azért megnyugtató, hogy 14 félév támogatott (akármit is mondtok én ennek örülök). Nyilván ha nem akarnék tanulni és nem lennék szorgalmas, illetve nem lenne meg a kellő motivációm, nem is jelentkeznék orvosira. Erre nem is gondoltatok?
2010. jún. 9. 13:45
 9/13 anonim ***** válasza:

De ilyet hol mondtad? Annyit mondtam, hogy sok képzésen nem épülnek egymásra a tárgyak, szóval lehet a tárgyakat tologatni, ha nem megy.

Nálunk meg ilyen nincs. Egyetlen szóval sem mondtam azt, hogy bölcsész vagy, vagy hogy a bölcsészeknek nem kell tanulni, vagy hogy senki másnak nem kell tanulni.

Annyit mondtam, hogy nálunk az az egy év nem olyan sok idő.

2010. jún. 9. 13:47
 10/13 anonim ***** válasza:
mondtad=mondtam.
2010. jún. 9. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!