Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Emlékezés szerepe Radnóti...

Emlékezés szerepe Radnóti lírájában? Ha ezt a tételt húzom miről kell beszéljek?

Figyelt kérdés
2010. jún. 8. 12:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Ne húzd ezt a tételt! Az egész magyar érettségi csak formalitás... értelme nincs, haszna nincs, csak gyötrik az embert...
2010. jún. 8. 14:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Az előttem szólónak igaza van, de meg kell tanulni. Beszélj Radnótiról, meg beszélj a líráról általánosságban és 1-2 olyan művéről amire ezek jellemzőek (gugli).
2010. jún. 8. 15:39
 3/5 A kérdező kommentje:
guglit használtam semmi értelmezhető :(
2010. jún. 8. 19:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk Radnóti eklogái a tétel, de azokból kiindulva pl. a bori notesz versei, amiket akkor írt, amikor Lager Heidenauban volt, azok kimondottan emlékező versek, mivel az otthon, a szerelem (felesége: Gyarmati Fanni) emléke és a hozzá való visszatérés tartja életben. Szóval szerintem mindenképpen a késői költészetéről kell beszélned.
2010. jún. 10. 11:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Elözőnke igaza van! És ne felejsd el azt sem, hogy meghalt az ikertesója és egész életében önmagát hibáztatta ezért. Ez is megjelenik valamelyik eclogájában amikor a költő és a hang beszél.

L/18

De ne húzd ezt a tételt!

2010. jún. 10. 15:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!