8. -osok! Ki hova megy tovább? Miket jelölt meg? Minek készül?
Hát, én egy művészeti szakgimnáziumot jelöltem meg+3 sima gimis osztályt.
A művészeti a szívem vágya, grafikusnak adtam be, mert úgy érzem ez az én kreatív önkifejezésem alapja és sok szorgalommal még bármilyen más pályát is választhatok majd az egyetemre. Olyan osztálytársakat szerettem volna akik hasonlóak hozzám, az érdeklődésük megegyezik, vagy legalább van pár közös pont :) valamint sokkal jobban fogom szeretni hogy azt csinálhatom, amit szeretek, habár a sima közismereti órákból rengeteg lesz besűrítve egy napba. Úgy érzem alkotnom kell valamit a világ felé.
A gimis osztályok angol, humán, általános. Nyelvekből ugyebár ma már mindenkinek szüksége van, sőt, mitöbb a felsőfokú oktatásba lépéshez már kötelező lesz a középfokú nyelvvizsga, amit itt könnyebben letehetek. Az irodalmat is szeretem ezért jelöltem a humánt is. Ha a művészeti nem jönne be megszerezném OKJ-n a grafikust de jobb lenne előbb.
Én első sorban nyelvi osztályba jelentkeztem. Azért választottam, mert imádok nyelvet tanulni + a környezetem szerint van is hozzá érzékem. A jövőben még nem tudom mi szeretnék lenni, nem is ez alapján választottam ki a tagozatokat. Abban biztos vagyok, hogy matekkal és társaival nem szeretnék foglalkozni. Kitűnő tanulóként sem valami erősségem...
Második körben humán osztályokat jelöltem meg, de őszintén oda nem szeretnék menni. Nem annyira szeretem a magyart, viszont a törit nagyon. A humán osztályokat amolyan vészhelyzet esetére jelöltem be, hogyha a nyelvi nem jönne össze. Reál osztályokat nem jelöltem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!