Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit olvasson aki jogra készül...

Mit olvasson aki jogra készül de nem biztos a döntésben?

Figyelt kérdés
Római, Kánon ,a neten fellelhető jegyzetek vagy megis mit érdemes elolvasni hogy lássam akarom e az egészet?

2017. nov. 24. 06:21
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Az álláshirdetéseket, hogy rájöjjön mennyire nincs jövője a jognak.
2017. nov. 24. 06:59
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
A római jogot az sem olvassa szívesen aki biztos a dolgában, de csak azért mert sok. :D Viszont ha bele olvasol és tetszik az egy jó visszacsatolás, illetve még Alkotmányjog 1 jegyzeteket/könyvet ajánlom. Az már hatályos jogi tárgy és szerintem érdekesebb is. :) Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan
2017. nov. 24. 07:19
 3/9 anonim ***** válasza:
73%

Tantervet!

Tantervben látod az órákat és az alapján már tantárgyakra is tudsz keresni, hogy pontosam miről is fog szólni.

Utána pedig ahogyan az első írta, álláshirdetéseket, már a szakmában dolgozók véleményét, álláspontját.

2017. nov. 24. 08:06
 4/9 anonim ***** válasza:

Római jog csak az első évben van, azon túl kell lenni, de az igazi jogi tárgyak később jönnek. Kánonjogot én nem tanultam (ELTE9, de gondolom, az is hasonló. Szerintem is alkotmányjog, polgári jog, esetleg büntetőjog jöhet szóba.

Amúgy miért nem vagy biztos a döntésben? Nem tudod, hogy érdekel-e, vagy nem tudod, hogy más jobban érdekel-e? Esetleg az elhelyezkdéstől félsz?

2017. nov. 24. 14:13
 5/9 A kérdező kommentje:
Elhelyezkedéstől is de attól kevésbé mert beszélek nyelveket es a specizel valamit jogon belül akkor elvileg konnyebb. Inkább az hogy nemtudom milyen osszetetelu a tananyag a tantervbol az orak nevenel tobb nem terul ki a jegyzeteket meg ugye nem ertem orak nelkul.
2017. nov. 24. 16:35
 6/9 A kérdező kommentje:
Egyébként mindenhol megjelennek azok az arcok mint az első kommentelő aki elmagyarázza hogy a mérnök-informatikus az egyetlen piacképes szak a többivel a mekibe lehet menni de aki mondjuk tanul is az egyetemen meg foglalkozik a jövőjével arra lesz kereslet rengeteg területen hiány van szakjogászból meg van rengeteg osztatlanos jogász szakjogi tudás nélkül úgyhogy nem ettől nem tartok csak szeretném látni azokat a dolgokat amire esetleg aztmondanám hogy kösz nem inkább.
2017. nov. 24. 16:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Hidd el hogy mindenhol lesz olyan amire azt mondanád hogy kösz de nem. Ezeken kell túljutni az elhivatottsággal, mert tudod hogy ez kell ahhoz hogy azt csinálhasd ami érdekel.
2017. nov. 25. 08:41
 8/9 A kérdező kommentje:
Pontosan! Ilyen anyagok kellenenek nekem hogy megtudjam emeszteni hogy na ez lesz de a többi jó egye fene
2017. nov. 25. 09:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Én az Állam- és Jogtudományi Enciklopédiával ismerkedtem először. Szerencsés választás volt. Nyilván a Lamm-féle Jogi lexikont, illetve a 20. század eleji Márkus-féle Jogi lexikont is ajánlanám ismerkedés céljára az említett tankönyveken túl. Kommentárokba beleolvasni (büntető-, polgári-, és közig. területen. Elolvasni az Alaptörvényt. De úgyis más lesz minden, mint az esetleges ezen kirándulások nyomán bekövetkező érzéseidből adódna. A római jog és a kánonjog mellékes.
2018. márc. 24. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!