Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az Adótanácsadó az pontosan...

Az Adótanácsadó az pontosan mi? Milyen munkaköröket tölt be? Illetve mennyit keres?

Figyelt kérdés
2018. febr. 16. 20:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
15%

Lehet, hogy 10 éve 1,5-2 év volt, manapság 10 hónapon belül lebonyolítják a mérlegképest..

Iskolarendszerben is 1 tanév.

Számos képzés indul a városunkban is, így tudom..

2018. febr. 17. 11:13
 12/16 anonim ***** válasza:

Összebeszélsz mindent.

Az, hogy valaki szakirányú képzésből jön, így tanfolyam nélkül megkapja a mérlegképes bizonyítványt a vizsgadíj fejében, az pont nem a 2. pont a bemeneti feltételeknél, hanem az első.

Nekem volt orosz-biológia szakos csoporttársam, önkormi adóosztályán dolgozott, onnan jött adótancsaadóira. NEm volt szakirányú diploma, nem volt mképes, csak igazolt gyakorlat. Ez a második eset.

Nem lehet összehasonlítani a kettőt (adótanácsadó és könyvvizsgáló), mert az egyik adózási, a másik meg számviteli terület.

2018. febr. 17. 11:20
 13/16 anonim ***** válasza:
Oké, és akkor mi a két év, amit előtte írsz? Amúgy sehol sem egy év a mképes, mutass ilyen képzést.
2018. febr. 17. 11:21
 14/16 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

De még linkelhetek 1000 db-ot ha kell...

2 év az OKJ (2 tanév)

Még mindig nem érted.

Ha valaki a 2. pontból jön, szóval felsőfokú oklevél és 3 év szakmai gyakorlat, annak már az esetek túlnyomó részében már rég megvan a mérlegképese.

Ezért is csak először a mérlegképest írtam előfeltételnek.

A te eseted 1000-ből egy, a másik 999 mérlegképessel megy. De akit tényleg komolyan érdekel, az utána néz.

Adózási és számviteli terület...

Hogyne lehetne összehasonlítani. Egy igazán profi szakembernek mindkettőben jártasnak kell lennie.

Ez olyan, mint ahogy a pénzügy sem működik magasabb szinteken a számvitel nélkül és vissza.

2018. febr. 17. 11:38
 15/16 anonim ***** válasza:

Hát kész vagy.

Azt írod, 2 év okj, 1 év mképes, 1 év gyakorlat.

A mképes kérlek szépen okj. Másfél-két év, erre jön egy év gyakorlat, sehogy nem jön ki a te négy éved.

MIlyen okj két év, ha szted a mképes 10 hónap?

2018. febr. 17. 11:48
 16/16 anonim ***** válasza:

10es válaszoló: az adótanácsadónak nem követelmény a mesterdiploma? Ezt a csacsiságot hol hallottad?

A könyvvizsgáló feladata kellő bizonyosságot szerezni arról, hogy a gazdálkodó pénzügyi kimutatásai lényeges hibás állítástól mentesek. Ebből már következik, hogy nem elég számukra a könyvelőkre jellemző szakbarbár hozzáállás,érteniük is kell a beszámolók és az alátámasztó dokumentumok közötti összefüggéseket.

Azt azonban nem állítanám, hogy az adótanácsadó mérföldekkel alatta lenne. Az adótanácsadóknak is hatalmas tárgyi tudás és az összefüggések ismerete szükséges, amit egy nívósabb egyetemi képzés nélkül nem tudnak elsajátítani. Adó- és számviteli tanácsadó vagyok egy multinál, és msc-t végeztem, tehát tapasztalatból beszélek.

2019. jún. 22. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!